solyanreklam
sagreklam

Yeni Medya ‘Bursa Medya Okulu’nda konuşuldu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Basın İlan Kurumu’nun destekleriyle düzenlediği ‘Bursa Medya Okulu’, Erguvan Salon'da yapıldı.

Yeni Medya   ‘Bursa Medya Okulu’nda konuşuldu.
  • 06 Mart 2018, Salı 10:08

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Basın İlan Kurumu’un destekleriyle düzenlenen ‘Bursa Medya Okulu’ programında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, yeni nesil medyayı kullanabilmenin önem kazandığını belirtti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği ‘Bursa Medya Okulu’, Erguvan Salon'da yapıldı. Konusunda uzman gazeteciler, köşe yazarları, sosyal medya uzmanları ve fotoğraf editörleri gençlere deneyimlerini aktardı. Programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Gençlik Meclisi’nin yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ettiğini ifade etti. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her bakımdan gelişmesini önemsediklerini anlatan Çepni, “Gençlere yönelik faaliyetler Bursa’nın ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yeni nesil medyayı kullanabilme artık önem kazandı. Medya konusunda tecrübesi olan isimleri de bu kapsamda gençlerimizle buluşturuyoruz. Bizlerle işbirliği yapan Basın İlan Kurumu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Başeğmez, gençlerin medya konusunda alacağı eğitimleri önemsediklerini, eğitim sonrası gençlerin sosyal medyada yapacağı paylaşımların daha kaliteli hale geleceğini belirtti. Başeğmez, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan Bursa Kent Konseyi’ne ve Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu, Bursa’daki gençlerin doğru medya kanallarını kullanımı ile ilgili sıkıntı yaşadığını, bu amaçla da projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Cakalıoğlu, 3 gün süren eğitim programının ardından gençler ve medya konularında çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

Medya okulu kapsamında Ahmet Emin Yılmaz ‘Haber etiği ve ilkeleri dersi’, Nurullah Nuri Yavuz ‘Ekonomi haberciliği’, Serkan İnceoğlu ‘Toplum ve medya ilişkileri, kriz yönetimi dersi’, Ahmet Akhan ‘Muhabirlik dersi’, İhsan Altıkardeşler ‘Haber toplama, yazma ve içerik oluşturma dersi’, Alp Cenk Aslan ‘Yeni medya ve post truth ders’, Süha Gürsoy ‘Sosyal habercilik dersi’, Namık Göz ‘Analiz ve toplum haberciliği dersi’, Okan Yüksel ‘Medya ve dijital habercilik dersi’, Ercan Arslan ‘Görsel habercilik dersi’, Gül Kolaylı ‘Söyleşi ve röportaj teknikleri dersi’ verdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık