solyanreklam
sagreklam

ÜSKÜDAR’IN HANIM SULTANLARINA 5 BİN MOR SALKIM FİDANI DAĞILTILDI

Her yıl gelenekselleşen Üsküdar’ın Mor Salkım Festivali, Koronavirüs salgını nedeniyle Üsküdar Meydan’dan evlere taşındı.

ÜSKÜDAR’IN HANIM SULTANLARINA 5 BİN MOR SALKIM FİDANI DAĞILTILDI
  • 11 Mayıs 2020, Pazartesi 1:05

Her yıl gelenekselleşen Üsküdar’ın Mor Salkım Festivali, Koronavirüs salgını nedeniyle Üsküdar Meydan’dan evlere taşındı. Baharın gelişini her yıl şenlik havasında kutlayan Üsküdar Belediyesi, bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle mor salkım fidelerini görevliler eşliğinde kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ulaştırdı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, “Boğaziçi’nin endamı erguvan, mor salkım... Bu yıl şenlikle dağıtamıyoruz ama Anneler Günü’nde annelerimize erguvan fidanı hediye ediyoruz. Üsküdar Belediyesi hesabına telefon ve adres bilginizi mesaj atın, fidanları annelerimize ulaştıralım.” çağrısı üzerine 5 bin Üsküdar’lı sosyal medya hesapları üzerinden gönderdiği mesajlar ile fidan talebinde bulundu.

Üsküdar'ın mor salkımlarıyla ünlü olan Kuzguncuk semtinden başlanan fide dağıtımına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katıldı.

Başkan Hilmi Türkmen, "Bu mor salkım biliyorsunuz bir Boğaziçi geleneği haline geldi. İstanbul'da mor salkım deyince akla gelen ilk yer Üsküdar olur. Biz bu yıl Mor Salkım şenliğini salgın dolayısıyla her yıl yaptığımız gibi yapamıyoruz. Aslında her şey sosyal medyada bir kıvılcımla başladı. Bir Üsküdarlı hemşehrimiz 'Mor salkım şenliğini özledik, festival yok mu bu yıl?' şeklinde tweet atınca 'Hiç üzülme, biz bunu yapacağız bu sene.' dedik ve harekete geçtik. Bu güzel gelenekten vazgeçmek istemedik. Sevgili annelere en güzel hediye, mor salkım olur diye düşündük" dedi.

Başkan Türkmen son olarak, annesine mor salkım fidanı hediye etmek isteyen Üsküdarlılardan adres bildirmelerini talep ettiklerini anlattı, "Bir haftada yaklaşık 5 bin takipçimiz istiyoruz dedi ve bize adreslerini yazdırdı. Bir hafta boyunca bu adreslere mor salkım fidanlarını ileteceğiz, bizzat evlerine teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık