Ümraniye Belediyesinin Sponsor Olduğu “Oyun Karavanı Yollarda” 2017-2018 Yıllarında Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki 15 Şehri Gezdi

Katıldığı her platformda gençlerin ve çocukların eğitimi konusundaki hassasiyetini dile getiren ve onların en iyi eğitimi almaları için ilçeye okullar, kültür merkezleri ile bilgi evleri kazandırarak birbirinden farklı etkinliklerle çocukların gelişimine katkı sağlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, bu kez de “Oyun Karavanı Yollarda” projesinin organizatörlerinden biri oldu.

• 10 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Ümraniye Belediyesinin yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından hayata geçirilen “Oyun Karavanı Yollarda” ilk olarak İstanbul’dan yola çıkmıştı. Oyun Karavanı’nın İstanbul’daki son durağı ise Ümraniye olmuştu. Ümraniye Santral Etkinlik Alanı'ndan uğurlanan Oyun Karavanı, 2017’de Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 8 şehre; Diyarbakır, Mardin, Siirt, Van, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli’ye uğradı. 2018 yılında ise; Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin’de binlerce çocukla buluşup tekrar İstanbul’a döndü.

Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar Projesi kapsamında çeşitli illerde bulunan Oyun Karavanı; çocukların gün boyu eğlenceli bir gün geçirmesi sağladı. Kurulan tanıtım stantlarında da çocuklara bilgiler verilip hediyeler dağıtıldı. Alanda çocukların oldukça ilgisini çeken palyaço, maskot ve oyun parkurların bulunmasının yanında, geleneksel çocuk oyunlarımızdan mendil kapmaca, sek-sek, halat çekme oyunları oynandı.

OYUN KARAVANI İLE ÇOCUKLAR ÇOK DAHA MUTLU!

Proje ile amaçlanan; oyun geleneğini devam ettirmek, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak, oyun aktiviteleri düzenleyerek çocuklarda oyun bilincini arttırmak, çocuklara kitap dağıtarak okuma alışkanlığı kazandırmak, devlet koruması altındaki çocuklara geleneksel sokak oyunlarını oynatarak onlara özgüven kazandırmak, devlet koruması altındaki çocuklarla evlerinde yaşayan çocukları birbirleriyle kaynaştırarak birlikte oyun oynamalarını sağlamak.