TÜRKYILMAZ’DAN KADINLAR GÜNÜNE BURUK KUTLAMA

• 08 Mart 2017, Çarşamba 0:00

Cumhuriyete ve ülkesine sahip çıkmak için Ankara’da gerçekleşecek etkinliğe giderken trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden kadın işçilerin cenazesine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, cenazenin ardından kadın personelinin gününü çiçek vererek kutladı. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy ve meclis üyesi Hüseyin Esen ile birlikte belediye birimlerini tek tek gezen Türkyılmaz, kadınların toplumun temel taşı olduğuna vurgu yaptı.
“İŞÇİ KADINLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”
Hayatın ağır şartları altında anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınların en büyük saygıyı ve övgüyü hak ettiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz , “Her toplumda olduğu gibi kadının Türk toplumunda da önemli bir yeri vardır” dedi. Ankara’ya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden emekçi kadınlar adına personellerinin taziyelerini de kabul eden Türkyılmaz, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’mızdan bir kez daha kadına şiddetin son bulmasını diliyoruz. Hayatını kaybeden emekçi kadınlarımızı bir kez daha anıyoruz" ifadelerini kullandı.