solyanreklam
sagreklam

Türel: 'Erdoğan’dan başka Müslümanlara sahip çıkan lider yok'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Filistinlilerin Ramazan’ı hüzünle karşıladığını belirterek, “Gün Türkiye’nin yeniden mazlumların sesi olma günüdür.

Türel: 'Erdoğan’dan başka Müslümanlara sahip çıkan lider yok'
  • 19 Mayıs 2018, Cumartesi 1:22

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Filistinlilerin Ramazan’ı hüzünle karşıladığını belirterek, “Gün Türkiye’nin yeniden mazlumların sesi olma günüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan başka mazlum Müslümanlara sahip çıkan, derdiyle dertlenen başka bir lider yok” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Müftülüğü işbirliğinde Cam Piramit’te düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Müftülük personeli ile orucu açan Başkan Türel, ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin geleneksel iftar sofrasına konuk oldu. Mübarek Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Türel, Filistinli Müslümanların Ramazan ayını hüzünle karşıladığını belirtti. Türel, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli şehitlere Allahtan rahmet, binlerce yaralıya acil şifalar dileyerek, “Böylesine mübarek günlerde dünyanın bu zulmün bitmesi en büyük temennimiz, duamız ve beklentimizdir” dedi.

Erdoğan’dan başka lider yok

Bugün İslam alemi birlik ve beraberlik duygusu ile hareket etmediğine işaret eden Başkan Türel, “şöyle konuştu: “Yaşanılan bu savaşlarda Müslüman kanı akarken büyük bir çoğunluğu sadece izliyor. Oysa Türk milleti tarihte birçok defa İslam dünyasının öncüsü ve gururu olmuştur. Gün Türkiye’nin yeniden mazlumların sesi olma günüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan başka mazlum Müslümanlara sahip çıkan, derdiyle dertlenen başka bir lider yok. Bu nedenle ülkemizin önünü kesmek isteyenler çirkin oyunlar peşinde. Bize düşense içeride ve dışarıda kaya gibi sağlam olmaktır.”

Şehitleri unutmayan Başkan Menderes Türel, “Böylesine güzel sofraları huzur içinde paylaşıyorsak elbette bunu öncelikle bu milletimiz bu memleketimiz için canını feda eden şehitlerimize kanını akıtan gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır niyaz ediyorum” diye konuştu.

Fitne ve fesada karşı uyanık olun

Milletçe fitne ve fesatlara karşı çok uyanık olunması gerektiğinin altını çizen Türel, “Birlik ve beraberliğimizle bu oyunları bugüne kadar bozduk, Allah’ın izni ile inşallah bundan sonra da bozmaya devam edeceğiz. Fitne ve fesadın mağlup olacağı bir başka tarih inşallah 24 Haziran olacaktır” dedi.

Kentimizin geleceğine yön veriyoruz

Çalışmayı ibadet bilerek Antalyalılara, gece-gündüz demeden hizmet etmekten büyük bir onur duyduklarını ifade eden Türel, şöyle konuştu: “Artık yalnızca kent merkezinde değil kırsalda bulunan mahallelerimizde de, Antalya’nın en ücra köşesinde de Büyükşehir hizmet yapıyor. Yol götürüyoruz, tarlalara su temin ediyoruz. Turizm ve ticaretin canlanması için çırpınıyoruz. Caddelerimizi güzelleştiriyor, esnafımız daha çok kazansın diye uğraşıyoruz. Bunlar da yetmiyor. Şimdi vizyon projelerimizi hayata geçiriyor, kentimizin geleceğine yön veriyoruz.”

150 bin kişiye iftar

Başkan Türel şöyle devam etti: “Bugün sabahın erken saatlerinde Ankara’ya giderek üç değerli bakanımız bir genel müdürümüzle yine Antalya’mız için toplantılarımızı ifa ettik. Ayağımızı tozuyla gelir gelmez Konyaaltı Sahil projemizin bir kısmını inceleme fırsatı bulduk. Ramazan’ın maneviyatına uygun olarak elimizden geldiğince ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşup birlikte iftar açacağız. Geleneksel Ramazan programlarımız kapsamında merkez ve ilçelerde iftar sofraları kuruyoruz. Ramazan ayı boyunca 150 bin kardeşimizle iftar sofralarında bu mutluluğu birlikte paylaşacağız.”

Ramazan etkinliklerine davet

İftar sofralarının yanı sıra geleneksel Ramazan etkinliklerini de unutmadıklarını belirten Türel, “Karaalioğlu Parkındaki geleneksel Ramazan Şenliklerine bu yıl Şarampol Caddesini de ekleyerek güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Kaleiçi’ndeki Karatay Medresesi’nde de sahura kadar Ramazan’ın manevi zenginliğini yaşayacak güzel sohbetleri her fırsatta paylaşacağız. Sizleri de oralarda mutlaka görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık