Sevgilerde Behçet Necatigil 100 Yaşında!

Sevgilerde Behçet Necatigil 100 Yaşında!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Geleceğe yazıyoruz, yok ki başka gelecek,
hepimiz buradayız.

Beşiktaşlı şair Behçet Necatigil doğumunun 100. yılında Fulya Sanat'ta açılan sergiyle anılıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Sevgilerde Behçet Necatigil 100 Yaşında" sergisi 14 Nisan - 3 Mayıs 2016 tarihleri arasında Fulya Sanat'ta ziyarete açık olacak.

Sevgilerde Behçet Necatigil 100 yaşında sergisinin açılışı ve Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü Töreni

Serginin açılışı kapsamında düzenlenen Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü'ne değer görülen Egemen Berköz ödülünü Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek’in elinden aldı. Berköz seçici kurul tarafından, “60 kuşağı şairleri arasında, kendi özgün şiirini kurabilmesi, yaşadığı yılların toplumsal ve bireysel heyecanlarını şiirine başarıyla yansıtabilmesi, Necatigil’in izinde, küçük insanın toplumsal çalkantılar içindeki serüvenini anlatmaktaki başarısı, İtalyan şairlerinden yaptığı çevirilerle şiir kitaplığımıza katkıları nedeniyle” bu anlamlı ödüle layık görüldü.