solyanreklam
sagreklam

Sergi: "Avrupa Meydanları ve Hikâyeleri"

Drone'la çekilmiş kent fotoğraflarından oluşan "Avrupa Meydanları ve Hikâyeleri" sergisi, ...

Sergi:
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

İstanbul “Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Yılı vesilesiyle, Beşiktaş Belediyesi ve Ankara Avrupa Birliği Delegasyonu ile birlikte, "Avrupa Meydanları ve Hikâyeleri" başlıklı bir fotoğraf sergisi düzenliyor. 1 Haziran 2018 cuma günü, saat 19.00’da Fulya Sanat’ta açılışı gerçekleşecek olan sergi, 15 Haziran 2018 tarihine kadar açık kalacak.

Sergi, görsel bir antropoloji projesinden başlayarak; farklı Avrupa ülkelerinin şehir merkezlerinde havadan çekilen 50’den fazla anlık görüntüyü bir araya getiriyor.

Catalin D. Constantin’in drone’la fotoğrafladığı kentler arasında; İstanbul, Saraybosna (Bosna Hersek), Perast ve Herceg Novi (Karadağ), Selanik (Yunanistan), Aromen ve Vidin (Bulgaristan), Ljubljana ve Piran (Slovenya), Motovun, Split, Ston, Mali Ston ve Porec (Hırvatistan), Temeşvar, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Bükreş (Romanya), Mikulov, Trebon, ve Slavonice (Çek Cumhuriyeti), Košice (Slovakya), Kraków (Polonya), Stralsund ve Schwerin (Almanya), Bourtange ve Naarden, (Hollanda), Salamanca ve Valladolid (İspanya), Almeida, Coimbra ve Obidos (Portekiz) yer alıyor.

Catalin D. Constantin hakkında…

Bükreş Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kültürel Çalışmalar Bölümü’nde etnoloji ve görsel antropoloji dersleri veriyor ve editörlük yapıyor. Çok sayıda kurgu koleksiyonunu koordine etti ve Romen kültür mirasına adanmış sayısız fotoğraf kitabının editörlüğünü üstlendi. Son kitabının başlığı, “Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor” (Bükreş Pencereleri ve Hikâyeleri)…

Tarih: 1-15 Haziran 2018
Yer: Fulya Sanat
Adres: Dikilitaş Mah. Hakkı Yeten Cad. No:10 Beşiktaş/İstanbul


besiktaskultursanat.com



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık