solyanreklam
sagreklam

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANIYOR

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANIYOR

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANIYOR
  • 13 Haziran 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gösteriler, Mudanyalılar tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı.   

Mudanya Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinliklerini bu yıl da coşkuyla sürdürüyor. Belediye iftar çadırında Ramazan bereketini paylaşan Mudanyalılar, Ramazan akşamlarının keyfini iftardan sonra da geleneksel oyun ve tatlarla çıkarıyor. Mudanya Mütareke Meydanı’nda üç gün boyunca düzenlenen etkinliklere CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye meclis üyeleri ile Mudanyalılar katılım sağladı.      
GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENİYOR
Fasıl grubunun çaldığı eserlerle başlayan Ramazan etkinlikleri birbirinden güzel gösteriler ve oyunlarla devam etti. Aşuk ile Maşuk, Evlilik düeti ve kanto gösterilerinin sunulduğu etkinliklerde Hamdi Efendi’nin evlilik yolunda pehlivanlarla yaşadığı olayların anlatıldığı orta oyunu da büyük beğeni topladı. Hacivat ve Karagöz’ün birbirinden komik diyalogları kahkahalarla izlenirken, sihirbaz gösterisi de özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Etkinlikler boyunca Mudanya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtımı yapılan Macun, Pamuk Şekeri ve Şerbet gibi geleneksel lezzetlerin tadını çıkardılar.
ETKİNLİKLER MAHALLELERE YAYILACAK
Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin bir arada olduğu Ramazan ayının, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'da adına yakışır şekilde yaşandığını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinlikleri önce Tirilye daha sonra Güzelyalı Mahallesinde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Mudanya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Ramazan Ayı etkinlikleri 17-18-19 Haziran tarihlerinde Tirilye Mahallesi’nde düzenlenecek. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık