solyanreklam
sagreklam

Panorama 1326 Fetih Müzesi'ne 'Dünya' Hayran Kaldı

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni Dünya Tarihi Kentler Birliği üyeleri ziyaret etti. 21 ülkeden gelen yabancı konuklar, dev kubbeye girdiklerinde hayranlıklarını gizleyemediler.

Panorama 1326 Fetih Müzesi'ne 'Dünya' Hayran Kaldı
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Dünya Tarihi Kentler Birliği üyeleri ziyaret etti. 21 ülkeden gelen yabancı konuklar, dev kubbeye girdiklerinde hayranlıklarını gizleyemediler. 

Müzenin açılışına günler kala Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı için Bursa’ya gelen ve çeşitli ülkelerin başkanlarını panoramik müzeyi gezdiren Osmangazi Belediyesi, misafirlerini kılıç kalkan ekibi ile karşıladı. Müzeyi açılışı olmadan ilk defa ziyaret eden Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kodawa, Japon heyet İran Şiraz Belediye Başkanı Heidar Eskandarpour ile dünyanın birçok ülkesinden yabancı konuklar, kendilerini Bursa’nın fethi olan 1326 yılındaymış gibi hissettiklerini belirterek, bol bol fotoğraf çektirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzenin girişinde sergilenen 16 adet Bursa’nın tarihsel sürecindeki olayları anlatan tabloları konuk heyete gezdirerek, bilgiler verdi. Teknolojisiyle ünlü Japonya’dan Bursa’ya gelen misafirler ise en büyük çapı olma özelliği taşıyan kubbenin içinin müzik ile ne kadar gerçekçi ve başarılı olduğunu belli etti. 

Müzeyi gezdikten sonra hislerini anlatan Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kodawa “Dünya Tarihi Kentler Birliği, toplantısı için Bursa’da bulunmaktayız. Biz bu binayı gördükten sonra anladık ki Bursa tarihi yapılara ve tarihine önem veriyor. Gerçekten harika bir yer olduğunu düşündüm. şimdi ki zaman ile o zaman başka fakat ben o kubbeye girdiğim zaman kendimi ışınlanmış gibi hissettim” diye konuştu.

şiraz Belediye Başkanı Heidar Eskandarpour ise “Bursa şehrinin bizi bir defa daha şaşırttığını ifade etmek isterim. Aynı zamanda doğu milleti olarak bu fetih gününü burada görmekten dolayı çok heyecanlandık. Tarihi �iraz şehrinin vatandaşlarına bu güzel müzeyi ziyaret etmesini tavsiye eder,  Bursa ile Şiraz arasında turist alışverişinin gerçekleşmesini temenni ederim” dedi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık