solyanreklam
sagreklam

OSMEK, İş Sahibi Olmak İsteyenlerin Adresi Oldu

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) Giyim Kursu, vatandaşların iş sahibi olmak isteyenlerin adresi oldu.

OSMEK, İş Sahibi Olmak İsteyenlerin Adresi Oldu
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 17:00

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) Giyim Kursu, vatandaşların iş sahibi olmak isteyenlerin adresi oldu. Giyim Kursu’nu bitiren birçok kursiyer, kendi giysilerini dikerken, dışarıdan sipariş alarak da aile bütçelerine katkı sağlıyor.

OSMEK Giyim Kursu, kendine ve ailesine kıyafet dikmek ya da küçük bir atölye açarak iş sahibi olmak isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. Kurs Eğitmeni Nihal Acu, giyim kursunun haftanın 3 günü ve toplamda 304 saat olduğunu ifade ederek, “Eskiden genellikle ev hanımları tercih ediyordu, şimdi doktorlar dahil her kesimden kursiyerlerimiz var. Bir şeyler öğrenip kendi ihtiyaçlarını giderme ve kendilerine küçük de olsa bir iş kurmak isteyenler de var. Kişi, sıfırdan gelse bile bu kursu bitirince kıyafet dikmeyi öğreniyor. Kendi giysisini kendi dikecek duruma geliyor. Kurs sonunda atölyelere dikim yaparak para da kazanıyorlar. Evinde oturup dışarı sipariş çalışanlar var” diye konuştu.

Stres Atıp, Para Kazanıyorlar

Evde sıkıldığı için kursa başladığını anlatan kursiyer Berlin Baykis, “Önceden gelmediğim için çok pişmanım. İnşallah bana iyi gelecek. Herkese tavsiye ediyorum. Çok zevkli bir iş. Kadın isterse her işi yapabilir” dedi. Hasta çocuğundan dolayı sürekli hastanelerde sıkıntılar yaşadıklarını belirten Ümmügülsün Yıldız da, “İyi ki kursa başlamışım. Kafam dağıldı burada. Kendime vakit ayırıyorum. Stresten rahatsızlıklarım başlamıştı. Bu kurs bana iyi geldi. Herkese tavsiye ederim. Kimse çocuğum rahatsız diye kendini eve kapatmasın” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık