Osmangazi’de ‘Yavuz Sultan Selim Han ve Divanı’ Sergisi

Osmangazi Belediyesi’nin 14’üncüsünü düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yavuz Sultan Selim Han ve Divanı’ konulu sergi ziyarete açıldı.

Osmangazi’de ‘Yavuz Sultan Selim Han ve Divanı’ Sergisi
  • 08 Nisan 2018, Pazar 14:04

Ördekli Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ve sempozyumda konuşmacı olarak yer alan üniversite öğretim üyeleri birlikte gerçekleştirdi.

Serginin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın 692. fetih yılında Osmangazi Belediyesi, 14. kutlama etkinliklerini yapıyor. Bugün bu etkinliklerin ilkinde birlikteyiz. Tabi 1 aylık etkinlikler içerisinde çok farklı konular var. Bunların bir tanesi de sergimiz. Yavuz Sultan Selim Han ve Divanı konulu sergimizde de Sultan Selim’in kaleme aldığı şiirleri yazıları görüyoruz. Bu sergiyle birlikte de etkinliklerimiz başlamış oluyor” diye konuştu.

Başkan Dündar, sergi alanını gezerek ‘Yavuz Sultan Selim Han ve Divanı’na ilişkin metinler hakkında bilgi aldı.