solyanreklam
sagreklam

Osmangazi Belediyesi’nden Çevre Dostu Protokol

Osmangazi Belediyesi, floresan ve ampul gibi insan sağlığı ile doğa için zarar teşkil eden 5. grup aydınlatma ekipmanları atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılması adına Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi (AGİD) ile protokol imzaladı.

Osmangazi Belediyesi’nden Çevre Dostu Protokol
  • 28 Nisan 2018, Cumartesi 11:07

Osmangazi Belediyesi, floresan ve ampul gibi insan sağlığı ile doğa için zarar teşkil eden 5. grup aydınlatma ekipmanları atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılması adına Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi (AGİD) ile protokol imzaladı.

 

Osmangazi Belediyesi, içerdiği ağır metaller nedeniyle doğaya atıldığında ciddi boyutlarda çevre kirliliğine sebebiyet veren ve insan sağlığı adına tehlike teşkil eden floresan ve ampul gibi aydınlatma ekipmanları atıklarının toplanması konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. Osmangazi Belediyesi ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi arasında imzalanan protokol ile kullanım ömrü tamamlanmış aydınlatma ekipmanları Osmangazi Belediyesi ve AGİD işbirliğinde toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

 

93 TON ELEKTRONİK ATIK TOPLADIK

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak atık pil, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, kağıt ve katı atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için yürüttüğümüz çalışmaları en güzel şekilde sürdürüyoruz. Bu noktada Türkiye’de bir ilke imza atarak Katı Atık Toplama Merkezi’ni inşa ettik. 2008 yılından bu yana özellikle e-atıkların toplanarak ayrıştırılması noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu atıkları toplayarak hem doğanın zarar görmesinin önüne geçiyoruz hem de geri dönüşüm ile ekonomimize kazandırıyoruz. Bugüne kadar 252 farklı noktada 93 ton elektronik atık topladık. Özel hazırlanan depolarda bu atıkları biriktirerek geri dönüşümü için ilgili yerlere gönderdik. Elektronik atıkların toplanmasını teşvik etmek adına da birçok çalışma yürütüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Yarışması’nı hayata geçirdik. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz yarışmalarda tüketicilere kaynağında ayrı toplama şuuru edinmelerine katkı sağlıyoruz” dedi.

 

Protokol hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Bu protokol ile organik çöplerden ayrı, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi-geri dönüşüm çalışmalarını, eğitim faaliyetleri yapılmasını ayrıca belirtilmiş konularda planlama, uygulama, organizasyon ve belge tanzimine ilişkin esas ve yükümlülükleri kapsar. Çalışmalar kapsamında AGİD tarafından temin edilen aydınlatma kutuları ilçemiz sınırlarında dağıtılacak ve tehlikeli olan bu atıkların kırılmadan çevre ve insan sağlığına zarar vermeden ayrı toplanması sağlanacaktır. Doğayı ve insan sağlığını korumak adına bu tür çalışmalar büyük önem arz ediyor. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

AGİD Yönetim Kurulu Üyesi ve İşlet Müdürü Yaşar Sencer Aksuner ise, “Aydınlatma gereçlerinin ve lambaların bertaraf edilmesi konusunda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir firmayız. Osmangazi Belediyemiz e-atıkların toplanması noktasında Türkiye’ye örnek olan bir belediye. Biz de özellikle floresan ve ampul atıklarının toplanması noktasında birlikte bir çalışma yürüteceğiz. Lambalar, cıva ve fosfor gibi tehlike arz eden maddeler içeriyorlar. Bu ürünlerin mutlaka doğru şekilde bertaraf edilerek geri dönüşüme gönderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar verebilirler. Bundan sonra Osmangazi Belediyesi işbirliğinde bu atıkları toplayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık