solyanreklam
sagreklam

MYRLEİA ANTİK KENTİ PLATFORMU’NDAN KİTLESEL BOYKOT ÇAĞRISI

Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği Özdilek AVM’ye karşı halkın direnişi başlıyor.

MYRLEİA ANTİK KENTİ PLATFORMU’NDAN KİTLESEL BOYKOT ÇAĞRISI
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 6:59

Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği Özdilek AVM’ye karşı halkın direnişi başlıyor. Myrleia Antik Kenti Platformu, “Palmira Antik Kenti IŞİD tarafından yıkıldığında, Afganistan’da Buda heykelleri parçalandığında, İsrail yönetiminin Kudüs’teki uygulamalarıyla içimiz nasıl acıdıysa, Bursa’da büyümüş bir market zincirinin yöneticilerinin uygulamaları da içimizi acıtıyor. Gelin, boykotu Türkiye’ye yayalım, o marketi Mudanya’da çalıştırmayalım” diyerek, boykot çağrısı yaptı.

Myrleia Antik Kenti Platformu, Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği Özdilek AVM’ye karşı kitlesel boykot çağrısı yaptı. Mudanya Belediyesi’nde ortak bir basın toplantısı düzenleyen platform temsilcileri, İmar Barışı’ndan yararlanarak ruhsat alan ve antik kent kalıntıları üzerinde AVM işletecek olan Özdilek’e karşı Türkiye’ye boykot çağrısı yaptı. Platform temsilcileri arasında bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Aslı Evke Yetkin, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferudun Tetik, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli ile odanın geçmiş dönem şube başkanlarından İbrahim Mart, Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, Doğader Başkanı Caner Gökbayrak, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Aykut Güngör, Mudanya Halk Meclisi üyesi Mudanyalılar katıldı. Arkeologlar Derneği Bursa Şube Başkanı Gülten İşcan ve CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman da basın açıklamasına katılarak destek verdi.

AVM’YE GİRİŞ YOLU, PARK OLARAK DÜZENLENECEK

AVM’nin bulunduğu alandaki taşınmazların arkeopark olarak düzenlenmesine ilişkin 1/ bin Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisini ekim ayı belediye meclisine sunmaya hazırlandıklarını açıklayan Başkan Hayri Türkyılmaz, AVM inşaatının devam etmesi ve tamamlanmasının önünü açan kararlara imza atan Müzeler Müdürlüğü uzmanları, kurul üyeleri ve bilirkişiler hakkında yasal işlem başlatılması için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  Başta Mudanyalılar olmak üzere tüm Türkiye’ye çağrıda bulunan Başkan Türkyılmaz, “ “Ekim ayı meclisine sunulmak üzere plan değişikliğini gündeme getirdik. Umuyorum ki diğer siyasi partiler de arkeopark müze şeklinde düzenleyeceğimiz plan değişikliğine karşı çıkmayacaktır. AVM’nin girişini sağladığı yol, Mudanya Belediyesi’nin tapulu yeri. O yol Demiryolu Parkı olarak Fen İşleri Müdürlüğü’müzün çalışmasıyla planlanıp, park olarak arkeoparkın yol boyunca süslendiği yürüyüş yolu yapılacak. Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde tranvaya benzer bir araçla turistik gezi turları, yapılacak. Myrleia insanlığın olacaktır. Myrleia’nın hem Mudanya’mıza hem ülkemize kazandırılması için hem esnafımızın hem halkımızın mücadelesi gerekiyor. Doğru her zamanki gibi kazanacaktır. Bir kez daha çağrı yapyorum sizlerin desteğiyle kazanacağız, başaracağız” dedi.

IŞİD’İN PARÇALADIĞI PALMİRA NEYSE MYRLEİA DA ODUR

Danıştay tarafından Myrleia Antik Kenti Platformu lehine bozulan kararın ardından hala bir keşif ve bilirkişi incelemesi beklendiğini hatırlatan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ise, “Gözün gördüğünü tespit kararlarına bağlamamak gerekir. Orasının antik kent olduğunu, dünya mirası olduğunu ortaya koymak için tescil kararına mı ihtiyaç vardır? Burayı 3. Derece SİT olarak tescil eden dönemin kurul üyeleri hep birlikte dünyaya karşı suç işlemiştir. O dönemin yargısı olan FETÖ usulü yargılamada beraat etmiş olmaları, bizlerin vicdanlarında aklanmış olduklarını göstermez. O vicdansız kurul üyelerini Teftiş Kurulu’na şikayet edeceğiz. Bizim bütün dünya haklarının sahip olduğu tarihi alan üzerine, geçmişin üzerine, geleceği inşa edeceğimiz değerlerimiz üzerine AVM asla yapılamaz. Palmira Antik Kenti IŞİD tarafından yıkıldığında nasıl içimiz acıdıysa, Afganistan’da Buda heykelleri parçalandığında nasıl içimiz acıdıysa, İsrail yönetiminin Kudüs’teki uygulamaları nasıl içimizi acıttıysa, bugün Bursa’nın yerel markası olan Bursa’da doğmuş, Bursa’da büyümüş bir market zincirinin yöneticilerinin uygulamaları da içimizi acıtıyor. Halka rağmen hiçbirşey yapılamaz. Biz onu görmeyeceğiz. Ben alışveriş yapmayacağım. Benim hiçbir arkadaşım, hiçbir duyarlı Bursalının alışveriş yapmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“O MARKET MUDANYA’DA ÇALIŞMAYACAK!”

Doğader Başkanı Caner Gökbayrak ise platformun aldığı boykot kararını açıklarken, “Mudanya sahipsiz değil. Mudanya halkı antik kent üzerine kurulan AVM’yi istemediğini net olarak ortaya koydu. Bizim davamız devam ederken Danıştay’da bozuldu, geri geldi. Türlü adaletsizlikler devam etti. Biz çok mücadele ettik. Türlü adaletsizlikler yaşandı. En son bir kozumuz kaldı. Biz Özdilek’i boykot yapmaya karar verdik. Özdilek sadece kendini, varlığını düşünerek halka ihanet etmiştir. İnsanlık tarihine ihanet etmiştir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burada o market çalışamayacak. Özdilek’in sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin her yerinde marketi vardır. Boykotu Türkiye’ye yayalım. Sermayenin bu aç gözlülüğüne karşı halkın direnişi başlıyor” dedi.

Başkan Türkyılmaz, Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere genel başkan yardımcılarının Myrleia’nın yaşatılması için verilen mücadeleyi desteklediğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık