solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ BAŞLIYOR

Mudanya’nın kent kimliğine uygun olarak son şekli verilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesinde uygulama aşamasına geçiliyor.

MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ BAŞLIYOR
  • 07 Eylül 2018, Cuma 0:00

Mudanya’nın kent kimliğine uygun olarak son şekli verilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesinde uygulama aşamasına geçiliyor. Mudanya Belediyesi teknik personeli tarafından hazırlanan proje, 7’den 70’e herkesin vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanı olarak hayata geçirilecek. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Onur meselemiz, gurur vesilemiz olacak” dedi.

Mudanya Belediyesi; proje demokrasisi yöntemiyle ilk adımı atılan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli mimar ve mühendisler tarafından son şekli verilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin uygulamasına başlıyor. Bölgedeki yol açma ve istinat duvarı yapım çalışmaları tamamlanırken, bir ay içinde asfaltlama yapılacak, Bursa’nın önemli merkezlerinden biri olacak Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atılacak. Proje; Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı çalışan mimar ve mühendisler tarafından hazırlanırken, bu sayede 1 milyon TL tasarruf da edilmiş oldu.

HER AÇIDAN DENİZ GÖRÜLEBİLECEK

Mimarlar Mehmet Evciman ve Cemile Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, Fen İşleri Müdürü Nisa Kartaltepe ve ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mimar Mithat Kırayoğlu’na projenin detaylarıyla ilgili sunum yaptı. Mudanyalıların merakla beklediği yaşam merkezi, kentin doğal ve tarihi yapısına uygun olarak, her açıdan denizin görülebileceği şekilde projelendirildi. Proje, bölgedeki eğimin avantajları kullanılarak hazırlandı. İçinde 500 kişilik konferans salonu, sinema salonları, nikah salonu, sergi alanı, dans, müzik ve tiyatro atölyeleri, seminer salonları, derslikler ve idari ofislerin bulunacağı kültür merkezi, yer altına alınacak. Kültür Merkezi’nin üst kısmında, kitap okuma, dinlenme bölümleri, mini havuzlar, çocuk oyun ve uçurtma alanları, engelsiz yürüyüş yollarının bulunacağı yeşillendirilmiş bir alan yaratılacak. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJE

Kültür merkezinin önünde ise konser etkinlikleri, açık hava sergileri, yazlık sinema günlerinin yapılacağı amfi bulunuyor. Proje kapsamında “Yıldıztepe Arastası” adı verilen bölge yapısına uygun dükkanlar, kafeteryalar, restoranlar, seyir kulesi işlevi görecek yeni bir deniz feneri, kitap evi, açık ve kapalı otoparkın bulunduğu bir yaşam merkezi inşa edilecek. “Sürdürülebilir proje” kapsamına alınan merkez, 7’den 70’e herkesin ücretsiz vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı olarak hayata geçirilecek.

“SÖZ VERMİŞTİK, HEPİMİZ GURUR DUYACAĞIZ”

Mudanya için onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu proje onur meselemizdi, gurur vesilemiz olacak. Projenin yalnızca oluşturulma aşamasında 1 milyon TL bedeli kapsıyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu projede de kendi işimizi kendimiz yaptık. Her biri alanında uzman personelimizin gece gündüz çalışarak hazırladığı projeyi 5 kuruş para ödemeden Mudanyalılara sunuyoruz. Asfaltlama çalışmalarını bir ay içinde tamamlayacağımız yolun açılmasıyla birlikte hemen temel atma törenini yapıp, 2018 yılı içerisinde kültür merkezinin inşaatında belirli bir seviyeye ulaşmış olacağız. Yalnızca Mudanyalıların değil, Bursalıların buluşma noktası Yıldıztepe olacak. Mudanyalılar projemizle gurur duyacak” dedi.

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık