MUDANYA’DA YAŞAMA DAİR TÜM ENGELLER ORTADAN KALKIYOR

• 22 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi; Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle yaşama dair tüm engelleri ortadan kaldırıyor.  Zeytin Dalı ekibi ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve engelli bireylere akülü sandalye hediye ederken, Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“Fırsat eşitliği” ilkesinden hareketle sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleri arasında gösterilen çok sayıda projeyi Mudanyalılarla buluşturan Mudanya Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Mudanya’da yaşayan herkesin hiçbir ayrım gözetmeksizin belediye hizmetlerinden yararlanması için hayata geçirilen Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle yaşama dair tüm engeller ortadan kalkıyor. Günlük yaşamın içindeki engelleri ortadan kaldırarak hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların hayata katılımını sağladıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerek hasta bakım hizmetleri gerekse akülü sandalye yardımıyla ihtiyacı olan herkesin yanında olduklarını söyledi. Engelliler için de Mudanya’yı yaşanabilir kıldıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Kimse kimsesiz kalmayacak dedik. Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle bunun en güzel örneklerini verdik. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren Uğur Böceği projesi ile Mudanya’da doğan her bebeği ‘Hoş geldin bebek’ sürpriziyle karşılıyoruz. Yaşlısından gencine çocuğundan engellisine Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Zeytin Dalı ekibinin çalışmalarıyla sosyal sorumluluk projesinin en güzel örneğini veriyoruz. Hizmet ve yatırım yelpazesi içindeki çalışmalarımızı ‘hakça paylaşım’ ilkesinden hareketle yürütüyoruz.  Belediyeye akülü sandalye talebinde bulunanların talebini Zeytin Dalı ekibiyle yerine getiriyoruz. Onların, hayatın içinde, bizlerle birlikte olmalarını istiyoruz. Mudanya’da kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.