MUDANYA’DA ÖĞRETMENLERE ÖZEL KUTLAMA

• 27 Kasım 2017, Pazartesi 0:00

Atatürk ilke ve inkılaplarını kendine rehber edinen, bu ilke doğrultusunda fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştiren öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Mudanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İskele Meydanı’nda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda başlayan etkinlikler kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu. Etkinlikler, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde devam etti. Mudanya’daki öğretmenler resmi programların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde akşam yemeğinde bir araya geldi. Geceye, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ve öğretmenler katıldı. Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gecede yaptığı konuşmada, “Başta bizlere özgürlüğü, bağımsızlığı, çağdaşlığı öğreten Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O’nun yolundan giden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Diliyorum ki, hiçbir okulumuz öğrencisiz, öğrencilerimiz öğretmensiz kalmasın, atama bekleyen öğretmenlerimiz olmasın. Bilimin fırsatlarından faydalanarak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Sizler geleceğimizsiniz” ifadelerini kullandı. Gecede öğretmenler gününe özel pasta kesilirken, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker öğretmenlere kalem hediye ederek, günlerini kutladı.