solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA KULLANILMIŞ GİYSİ VE AYAKKABILAR KUMBARAYA

MUDANYA’DA KULLANILMIŞ GİYSİ VE AYAKKABILAR KUMBARAYA

MUDANYA’DA KULLANILMIŞ GİYSİ VE AYAKKABILAR KUMBARAYA
  • 06 Haziran 2017, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi kullanılabilir giysi ve ayakkabıların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması, kullanılamaz durumda olanların ise geri dönüşüme kazandırmak amacıyla işbirliği protokolüne imza attı.

Kullanılmayan kıyafet ve ayakkabıların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak, kullanılmayacak durumda olanların ise geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla Mudanya Belediyesi ile Teamtex A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza töreniyle Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Teamtex A.Ş. yetkilisi Nihat Öztürk tarafından bir yıl süreyle imza altına alınan işbirliği protokolü kapsamında, Mudanya’da kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir proje de hayata geçmiş oldu.
KIYAFET VE AYAKKABILAR KUMBARALAR İLE TOPLANACAK
Mudanya Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal belediyecilik
konusunda da yaptıkları hizmetlerle farkındalık yarattıklarının altını çizen Mudanya Belediye
Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Atık yağ, ambalaj, pil, cam şişe gibi atıkların ardından Dünya Çevre
Günü’nde imza altına aldığımız protokol ile yeni bir projemizi de hayata geçiriyoruz” dedi. Halkın kullanmadığı giysileri, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecekleri kumbaralar ile toplayacaklarını belirten Türkyılmaz, “Kullanılabilir ve temiz kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kullanılamaz durumdaki giysiler ise geri dönüşüm firması tarafından, ülkemiz ekonomisine kazandırılacak” dedi.
“YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ARTACAK”
Mudanyalı hemşehrilerinin sosyal projelere olan duyarlılığının en üst seviyede olduğunu belirten başkan Türkyılmaz, giysi toplama kumbaralarının sağlıklı bir şekilde kullanılacağına ve Mudanyalıların birbirine yardımcı olacağından emin olduğunu söyledi. Mudanyalı hemşehrilerinin kullanmadığı kıyafetleri ve ayakkabıları kumbaralara atmaları konusunda ilçe halkına çağrıda bulunan Türkyılmaz, proje ile yardımlaşma ve dayanışmanın da bir örneğini sergileyeceklerini sözlerine ekledi.
“BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPILACAK”
Proje kapsamında belirlenen bölgelerde ilk etapta en az 20 adet kumbara yerleştireceklerini belirten Teamtex A.Ş. yetkilisi Nihat Öztürk, “Yerleştireceğimiz kumbaralar talebe göre artacak. Yaklaşık 100’ e yakın kumbara yerleştirmeyi hedefliyoruz. Kumbaralar haftada 2 ya da 3 kez firmamız tarafından boşaltılacak. İçerisinden çıkan kıyafetler ve ayakkabılar ayrıştırılarak kullanılabilir durumda olanlar belediyemiz koordinesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak, kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüştürülecek” dedi. İmzalanan protokolün Mudanya için hayırlı olmasını da dileyen Öztürk, protokol kapsamında bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının da yapılacağını belirtti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık