solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN 22 BİN KİŞİYE AŞURE

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN 22 BİN KİŞİYE AŞURE

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN 22 BİN KİŞİYE AŞURE
  • 20 Ekim 2017, Cuma 0:00

Birlik ve beraberliği simgeleyen aşure geleneğinin en güzel örneği barışın ve kardeşliğin başkenti  Mudanya’da yaşandı. Mudanya Belediyesi, 47 mahallede 22 bin kişiye aşure dağıtımı yaptı.

Muharrem ayının vazgeçilmezlerinden, birlik ve beraberliğin simgesi aşure geleneğinin en güzel örneği Mudanya’da yaşandı. Mudanya Belediyesi, 47 mahallede 22 bin kişiye aşure dağıtımı yaptı. Aşure ikramının son durağı Hasköy, Dedeköy ve Mürsel mahalleleri oldu. Zeytin Dalı ekibinin koordinesinde gerçekleşen aşure dağıtımında kepçeyi eline alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kurulan kazanların arkasına geçti, vatandaşlara hem aşure dağıttı, hem de bol bol sohbet etti.
Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’da önemli bir süreci daha geride bıraktıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Aşure kültümüzde yapılışı yönünden bizlere önemli mesajlar veren güzel bir geleneğimiz. Muharrem ayında kazanlarda pişen aşureler eş, dost, akraba ile paylaşılır. Bu da bizleri birbirimize kaynaştırarak önemli bir bağ kurar. Biz de belediye olarak bu ayın güzelliğini Mudanyalılarla birlikte yaşadık. Bu ayın, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık