solyanreklam
sagreklam

MEVLÜT UYSAL, ÜSKÜDAR'A KAZANDIRILAN 9 YENİ ESERİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Üsküdar’a kazandırılan 9 yeni eserin resmi açılış töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla yapıldı.

MEVLÜT UYSAL, ÜSKÜDAR'A KAZANDIRILAN 9 YENİ ESERİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
  • 09 Aralık 2018, Pazar 14:30

Üsküdar’a kazandırılan 9 yeni eserin resmi açılış töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Uysal, “İstanbul gibi güzel bir şehrin, en güzel ve sembol semtlerinden biri olan Üsküdar’a güzel hizmetler yakışır dedik. Bu anlayışla hizmetinize sunulan 9 yeni eserin resmi açılışını yapıyoruz. Sizler, hizmete devam etme konusunda bizleri ne kadar desteklerseniz bizler de hizmete devam edeceğiz” dedi.

Üsküdar’a kazandırılan 9 yeni eser için toplu açılış töreni düzenlendi. Çavuşdere Belediye Meydanı’nda düzenlenen “Üsküdar Toplu Açılış Töreni”ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, milletvekilleri, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

ERDOĞAN: “AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDE HİZMET, TEMİZLİK, SANAT VAR”
Tören alanını dolduran vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Üsküdar’a birçok eser kazandırıldı. Avrasya Tüneli, Marmaray, tamamlanmak üzere olan Çamlıca Cami, yine tamamlanmakta olan meydan ve sahil düzenlemeleri hizmetlerimizden sadece bir kaçıdır. Üsküdar Metro hattının açılışını gerçekleştirmiştik. Daha devamı var. Çünkü biz de laf yok icraat var. İnsansız hava araçları yaptığımız gibi insansız metroyu da gerçekleştirdik. Belediye hizmet binamız 800 araçlık otoparkı ve pek çok özelliği ile İstanbul’a yakışan bir eser oldu. 15-20 yıl önce neydi buraların hali şimdi nerelerden nerelere geldi bunun adı AK Parti Belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. AK Parti Belediyeciliğinde hizmet var, temizlik, sanat var. Temizlik dedim de işte Ümraniye, hatırlıyorsunuz dimi o çöplüğün patlamasını, 39 vatandaşımız orada öldü. Şimdi İstanbul bu CHP’ye bunun hesabını bugüne kadar nasıl sorduysa 31 Mart’ta da sormayacak mı? Bu CHP’nin bizim insanımıza milletimize yaptığı zulmü babalarımızdan çok dinledik. Gaz yağından tut, sana yağına kadar hepsi nüfus cüzdanında mühürlü. Bu milletin bize verdiği görev bir lütuf değil bu bizim görevimiz onu yerine getiriyoruz. İstanbul Nakkaştepe Millet Bahçesi 50 bin metrekarelik alanıyla İstanbul’un en gözde mekanlarından olmaya aday. Hep konuşurduk, işte İngiltere’ye gidenler gelenler Central Park var, ABD’de şu var bu var… İşte bizde de Nakkaştepe var” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: “9 ESERİN YATIRIM BEDELİ 470 MİLYON TL”
Üsküdar’a yeni eserler kazandırmak için büyük yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, “31 Mart büyük önem arz ediyor. En önemli bilim merkezi Üsküdar’da önemli hizmetler verecek. İşte Medeniyet Üniversitesinin hemen arkasında bu merkez bilim yuvası haline geldi. Valide Sultan Gemisi’ni az önce izledik değil mi? Geçtiğimiz yıl faaliyete geçti ve bugüne kadar 400 bin kişiye hizmet verdi. Toplam yatırım bedeli 470 milyon lirayı bulan bu eserleri yapan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm hizmetleri olanları kutlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

UYSAL: “YAPILAN HİZMETLERLE ÜSKÜDAR’IN KADERİ DEĞİŞTİ”
Üsküdar’a yapılan hizmetlerle ilçenin kaderinin değiştiğini söyleyen Uysal, “Cumhurbaşkanımız 1994’te İBB Başkanı olduğunda İstanbul’un kaderi değişti. O tarihten sonra Üsküdar’ında da kaderi değişti. Üsküdar, Marmaray ile Avrupa Yakası’na denizin altından buluştu. Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy/Sancaktepe hattı ile ulaşımda mesafeler kısaldı, yolculuk süresi azaldı. Bunların yanı sıra 9 yeni eseri Üsküdar’a kazandırdık. Her biri birbirinden özel hizmetlerin bugün toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Üsküdar meydan düzenlemesi çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlandı. Tarihi yapılara zarar vermemek adına çalışmalar biraz aksadı. Gerekli önlemler alındıktan sonra Üsküdar meydanımızdaki çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

UYSAL: “HALKIMIZ YETKİ VERDİĞİ SÜRECE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”
İstanbul halkı yetki verdikçe hizmetlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayan Uysal, “3 farklı medeniyete 1.500 sene başkentlik yapan İstanbul’un başkenti de Üsküdar’dır. İstanbul gibi güzel bir şehrin, en güzel ve sembol semtlerinden biri olan Üsküdar’a güzel hizmetler yakışır dedik. Sizler destek verdiğiniz, sandıkta yetki verdiğiniz sürece Üsküdar’a, İstanbullulara hizmetlerimiz sürecek. Sizler, hizmete devam etme konusunda bizleri ne kadar desteklerseniz, yüreklendirirseniz bizler de hizmete devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Uysal ve protokol heyetinin katılımıyla Üsküdar’a kazandırılan 9 yeni eserin toplu açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

RESMİ AÇILIŞI YAPILAN 9 TESİS:

1.         ÜSKÜDAR BELEDİYESİ HİZMET BİNASI
2.         NEVMEKÂN SAHİL MİLLET KIRAATHANESİ
3.         NAKKAŞTEPE MİLLET BAHÇESİ
4.         ÜSKÜDAR BİLİM MERKEZİ
5.         ÜSKÜDAR ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
6.         ÜSKÜDAR BELEDİYESİ NİKÂH SARAYI
7.         ÇAVUŞDERE SPOR SARAYI
8.         İSTANBUL RESİMLERİ MÜZESİ
9.         VALİDE SULTAN GEMİSİ

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık