Mesudiye Mahallesine Yeni Yaşam Alanı

İnegöl Belediyesi tarafından Mesudiye Mahallesi Pazar alanı mevkiinde bir süre önce yapımına başlanan ve 3 ayrı parçadan oluşan 4750 m2’lik otopark ve koruluk alan uygulaması tamamlandı. Ağaçlandırmasını Gala Mobilya firmasının üstlendiği koruluk, bölgenin yeni oksijen kaynağı olacak. Şehrin dört bir yanında “Yeşiller içerisinde bir İnegöl” hedefiyle çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesinde bir süre önce yapımına başlanan 4750 m2’lik otopark ve koruluk alan projesini tamamladı. Hizmete giren alanda 960 m2’den oluşan 64 araçlık otopark ile 2750 m2’lik yeşil alan ve 1040 m2’lik sert zemin tretuvar alanı bulunuyor. Bölgenin yeni oksijen deposu olacak korulukta, Gala Mobilya firması tarafından da 130 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. GALA MOBİLYAYA TEŞEKKÜRBelediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticilerle birlikte yapımı tamamlanan otopark ve koruluk alanda incelemelerde bulundu. Gala Mobilya firmasının temsilcilerinin de yer aldığı inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Taban, Mesudiye Mahallesi Yunus Emre ve Mesut sokak arasında bulunan alanda yapımına başlanan düzenlemenin nihayete erdiğini söyledi. Bölgede kısa bir süre önce asfalt çalışması da başlatarak bozuk olan alanların düzenlendiğini kaydeden Taban; “Yine bugün otopark ve koruluk alanının tel örgüleri de tamamlanarak etrafında otopark alanları oluşturarak, ağaçlar dikilerek ve korumaya alınmış haliyle şuanda müşahede etmiş oluyoruz. Tabi buranın bir farkı var. Konuşmaya başlarken de kıymetli hayırseverimiz demiştim. Buradaki ağaçların dikilmesi hususunda bizlere destek veren Gala Mobilya firmamızın sahibinin değerli evladı Eyüphan Bey ve değerli yöneticileri bugün aramızdalar. Ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu bilen kişiler zaten bunun farkında. Onunla ilgili her fırsatta yeni yeni ağaçlar dikme gayreti içerisinde. Geçtiğimiz günlerde yine başka bir firmamız bununla alakalı bizlere destek vermişlerdi. Yani biraz böyle devlet millet el ele gibi dayanışmalarla bu projeleri hayata geçiriyoruz. Ben şöyle önemsiyorum; korluk alanlara devlet tabi ki ağacı diker ama bunu vatandaşın da önemsemesi çok güzel. Çünkü her zaman söyledik ya bir şeyi yapmak mesele değil, vatandaş sahiplenirse aynı zamanda korumuş oluyorsunuz. Bu bizim malımız diyor ve onu sahipleniyor, zarar vermek isteyenler varsa onlara fırsat vermiyor veya bir bakım gerekiyorsa önce kendisi elini atıyor veya ilgili kurumlardan destek istiyor. Onun için ben burada kendilerine bir kez daha çok çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. 64 ARAÇLIK OTOPARK, 130 AĞAÇLIK KORULUKOtopark ve koruluk alan hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Taban; “Bu alan 3 parçadan oluşan, otopark ve koruluk düzenleme projesi olarak ifade ettiğimiz toplumda 4750 metrekarelik bir alan. 64 araçlık bir otoparkımız var, yine 2750 metrekarelik bir yeşil alanımız var, 1040 metrekarelikte bir sert zemin alanımız var burada. Yani yürüyüş maksatlı da aslında değerlendirilebilir. 130 adet farklı cinslerde burada ağaçlar dikildi. Çam var, akçaağaç var, selvi var, ıhlamur var, sedir var, çınar var, manolya, ladin, atkestanesi gibi farklı türde ağaçlara da burada yer vermiş olduk. Etrafında da gördüğünüz gibi parke taşı uygulaması ve tel çit uygulamasını gerçekleştirdik ki ilk etapta korunması lazım genç ağaçlar belli bir yaşa, olgunluğa gelene kadar. Ama inşallah belli bir zaman geçtikten sonra tabi bu korluk alanlarında insanlarımız tarafından altında oturulan, hoşça vakit geçirilen bir alan haline dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Hatta bununla alakalı Alanyurt’ta birkaç tane arkadaşlarımızın projelendirdiği alanlar da var. Yine şunu da göreve geldiğimizde arkadaşlarımıza ifade etmiştik; İnegöl içinde yeşil değil, yeşiller içerisinde bir İnegöl hayalimizi ifade etmiştik. İnşallah miktar olarak içinde bulunduğumuz dönem içerisinde İnegöl’ümüzü çok daha fazla yeşillendirmeye, ağaçlandırmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum. Gala mobilyamızın çok kıymetli yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kıymetli muhtarımızın mahallemizde emekleri var, kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Açıklama sonrasında Başkan Taban, Gala Mobilya firması adına Eyüphan Kocabaş’a daha yeşil bir İnegöl için verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Mesudiye Mahallesine Yeni Yaşam Alanı
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 15:41