solyanreklam
sagreklam

MESKİ Kalite Yolculuğu'na Devam Ediyor

MESKİ Kalite Yolculuğu'na Devam Ediyor

MESKİ Kalite Yolculuğu'na Devam Ediyor
  • 18 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüü tarafndan yaplan EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü bavurusunun ardndan Avrupa'nn farkl ülkelerinden Mersin’e gelen denetçiler, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ile birlikte bir kapan toplants gerçekletirdi.  

Alman Ba Deerlendirici Jan Hendrik Peters, Sloven Nenad Savic, Romen Miruna Vitcu, Litvanyal Valdas Ausiejus, Macar Zsolt Nyeste, talyan Adriano Ruchini ve Türk Tülin Orak’tan oluan deerlendirici ekip 5 gün boyunca her biri 1 saat olmak üzere 30 üzerinde mülakat, tesis incelemeleri ve Mut ube Müdürlüü’nde saha ziyaretleri yaptlar.

Yaplan deerlendirmelerin sonunda MESK’ye ilk geri bildirim olarak Temmuz aynda EFQM jürisi tarafndan yaplacak. Nihai sonuç ise Ekim aynda Viyana’da gerçekleecek olan EFQM Forumu’nda açklanacak.

“u anda Tarsus’un 50 kat bir alanda hizmet veriyoruz”

Mersin’in kalite yolculuuna önümüzdeki süreçte de devam edecek olan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, kapan toplantsnda yapt konumasnda, çaltklar ve yönettikleri bir kurumun dardan bir gözlemci tarafndan objektif olarak deerlendirilmesinden ve eksikleri varsa bunlarn ortaya koyulmasndan dolay duyduu memnuniyeti dile getirdi. Konumasnda Jan Hendrik Peters’in kendisini ziyareti esnasnda sorduu ‘MESK’yi hedeflediiniz noktaya getirdiinizi düünüyor musunuz?’ sorusunu hatrlatan Bakan Kocamaz, “Ben Tarsus’taki tecrübelerimizle süreyi ksalttmz ama ana hedefe yüzde yüz ulatmz söyleyemeyeceimizi belirtmitim. Tabi Tarsus sadece bir ilçeden ve 250 bin nüfustan ibaret. u anda hizmet alanmz Tarsus ile kyasladmz zaman neredeyse 50 katna hizmet ediyoruz. 509 tane krsalda yerleim birimimiz var. Kapanan 40 tane beldemiz var. 13 ayr ilçeye hitap ediyoruz. Tarsus’ta 250 bin nüfusa hitap ederken, u anda 1 milyon 800 bin nüfusa hitap ediyoruz. Bu söylediim rakama 350 bin Suriyeli dâhil deil. Ama her eye ramen Tarsus’ta 10 ylda geldiimiz Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’ne burada 4 ylda ve bu kadar geni bir alanda yaklatmz söyleyebilirim” dedi.

“Genç jenerasyonun bu ii üstlenmi olmas bizi gelecek açsndan umutlandryor”

Türk milletinin tarih boyunca hür ve bamsz yaamasndan dolay kalba girmesinin çok ksa bir süre içerisinde gerçeklemediini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Dolaysyla özellikle ileri yalardaki personel kendilerine de ifade ettiim gibi eski köye yeni adet mi getirdiniz diyor. Ama her eye ramen, özellikle genç jenerasyonun bu ii üstlenmi olmas bizi gelecek açsndan umutlandryor. Bunun yannda unu da söyleyebilirim. Biz gerçekten çok kötü bir miras devraldk. Yani kurumsallamay salayamam, henüz aidiyet duygusunu personeline yerletirememi bir yerel yönetimde biz bu kalite çalmalarn uygulamaya çalyoruz” eklinde konutu.

“Dümeden ayakta durabilirsek kurumlarmz gelecekte rahat edecek”

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin bir kurum olarak gelecekte rahat etmesi amacyla çaba sarf ettiklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Biz çok hzl bir ekilde dönen dünyada merkez kaç kuvvetine kar ayakta durmaya çalyoruz. Eer dümeden ayakta durup, dünya ile beraber dönmeye devam edersek, kurumlarmz gelecekte çok daha rahat edecek. Ama bunun yannda dediim gibi belli bir mesafe kat ettik ama kat edecek daha çok mesafemiz var. Jan Bey’in burada bize gösterdii resim, arkadalarmzn kendilerini daha iyi görmelerini salayacak ve bu görülen eksikliklerin giderilmesi konusunda da yeni gelimeleri arkadalarmz el birliiyle yapacak” diye belirtti.

“Biz herkese ayn yöntemle yourt yemeyi öreteceiz”

Yurt dndan benzer örnekler ile Büyükehir Belediyesi’ni kyaslamann önemine de vurgu yapan Bakan Kocamaz, “Jan Bey’in bize önerdii yurt dndan benzer örneklerle kendinizi kyaslayn konusu benim için de önemli. Biz bunu daha önce Tarsus’ta Berlin Su daresi ile gerçekletirmitik. Bu konuda aynen karde ehirlerde olduu gibi, karde kurumlar açsndan belli partnerler bularak bu çalmalar kendimizi ölçme açsndan deerlendirilebilir. Yine Jan Bey’in belirttii gibi liderler içerisinde daha deiik yöntemlerle gelime göstermeye çalanlar var diye ifade etti. Bu da yine bizim geçmiimizden kaynaklanyor. Biz de yine bir söz var her yiidin yourt yiyii farkldr. Ama biz herkese ayn yöntemle yourt yemeyi öreteceiz. Ben tekrar bütün arkadalara teekkür ediyorum. Burada inallah güzel günler geçirmilerdir. Buraya belki bir deerlendirme amacyla geldiler, belki ilk defa geldiler. Ama gelmeleri son olmasa gerek. Sadece deerlendirmek için deil, hem Mersin’deki gelimeleri görmek, hem de tatillerini geçirmek için Mersin’e gelsinler. Ayn zamanda inallah Mersin’in bir tantm elçisi olarak da Mersin’i en iyi ekilde güzel yerlerde tantrlar. Bu konuda bize destek vereceklerini biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MESK’nin kalite serüveni

2014 ylnda kalite çalmalarn balatan MESK Genel Müdürlüü, abonelerinin, çalanlarnn ve toplumun tüm kesimlerinin memnuniyetini artrmak, katlmc ve effaf bir yönetim anlayn yerletirmek amacyla hareket ediyor. MESK Genel Müdürlüü’nün 2015-2019 Stratejik Plannda belirlenen vizyonu, müteri ve kalite odakl politikalar, temel deerleri ve kurumsal geliime yönelik ana amaçlar dorultusunda 2014 ylnda balad EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakf) Mükemmellik Modeli Kalite yolculuunu balatt. 2017 ylnda ise ulusal deerlendirme sistemine alnan Mükemmellikte Yetkinlik 5 yldz seviyesinden sonra küresel seviyeye tamak üzere EFQM nezdinde uluslararas bavuru yapld ve deerlendirmelere esas saha ziyareti de çok uluslu bir deerlendirici ekip tarafndan 14-18 Mays 2018 tarihlerinde gerçekletirildi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık