solyanreklam
sagreklam

Liseli Tiyatrocular ''Perde'' Dedi

Liseli Tiyatrocular ''Perde'' Dedi

Liseli Tiyatrocular ''Perde'' Dedi
  • 03 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve l Milli Eitim Müdürlüü ibirlii ile ehir Tiyatrosu Bandosu ve ehir Tiyatro Mektebi’nin kurucusu olan Celal Abaç ansna bu yl dördüncüsü düzenlenen ve Mersinliler tarafndan büyük ilgi gören ‘Liseler Aras Tiyatro Günleri’, 75.Yl Fen Lisesi’nin ‘Deli Dumrul’ oyunu ile açln yapt.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin gençleri sanatsal faaliyetlere yönlendirmek, kötü alkanlklardan uzak tutmak, tiyatro sevgisini alayabilmek ve gençlerin sanatsal faaliyetlere yönelik yeteneklerini ortaya çkarabilmesine yardmc olmak için hayata geçirdii Liseler Aras Tiyatro Günleri etkinlii Güngör Dilmen tarafndan yazlan ve Elif Demir tarafndan yönetilen Deli Dumrul oyunu ile perde yapt.

Oyun Deli Dumrul isminde bir erin kuru bir çayn üstüne yapt köprü, köprüden geçenden 33 akçe geçmeyenden döve döve 40 akçe al ile balyor. Bir gün Deli Dumrul’un köprüsünün yanna bir bölük oba yerleir. Bu obada bir yiit ölür ve feryatlar üzerine Deli Dumrul atyla oraya gelir. Feryatlarn nedenini sorar bir yiidin öldüünü örenir. Azrail’e sinirlenerek ona meydan okur. Onunla dövümek için Allah’a yalvarr.

Deli Dumrul bir toy düzenler ve bu toya Deli Dumrul’un cann almak için Azrail de gelir. Deli Dumrul ilk bata direnir, Azrail ise ona bir can bulursa yaamasna izin vereceini söyler. Deli Dumrul annesine ve babasna gider ama onlar canlarn vermezler. Can bulamad için karsna gider. Kars da onsuz bu hayatn hiç bir önemi olmadn söyler ve kendi cann vermeye raz olur. Deli Dumrul Allah’a yalvarr ya ikimizin cann al ya da ikimizi de bala diye. Bunun üzerine Allah onlar balar, 140 yl ömür verir ve annesinin, babasnn cann almas için Azrail’e emir verir. Deli Dumrul ve ei 140 yl ömür sürer.

Güç çekimesi ve fikir çatmas en güzel ekilde ilendii oyunda sergiledikleri performans ile izleyenlere keyifli bir akam yaayan liseli tiyatrocular, büyük beeni toplad.

2-18 Mays tarihleri arasnda devam edecek olan tiyatro günlerine Mersin genelinde eitim veren 16 lisenin örencileri katlacak ve performanslarn sergileyecek. zleyiciler arasnda yer alan jüri üyeleri tarafndan belirlenecek en iyi okul ve örenciler tiyatro günlerinin son gününde gerçekletirilecek olan ödül töreninde ödüllendirilecek.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık