solyanreklam
sagreklam

KAYIP GENÇLERİ YILDIRIM BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ BULDU

Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma ekipleri, Erikli Yayla bölgesinde aileleri ile gittikleri piknikte kaybolan iki genci gerçekleştirdikleri 3 saatlik çalışma sonucunda buldu.

KAYIP GENÇLERİ YILDIRIM BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ BULDU
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:00

Fidyekızık Mahallesi Erikli Yayla bölgesi Büyükbalıklı Deresi’nde aleleri ile pikniğe gittikleri mesire alanında kaybolan Sinan Uyanık (15) ve Giray Çelik (15), Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma ekiplerince yapılan 3 saatlik aramanın ardından bulundu. Ormanlık alanda gezintiye çıkan gençler geri dönmeyince endişelenen aileleri, çevrede arama yaptıktan sonra Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma ekiplerine çocuklarının kaybolduğunun bilgisini verdi. İhbar üzerine hızla bölgeye intikal eden ekipler, Jandarma Arama Kurtarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve polis ekipleri ile birlikte arama başlattı. Yapılan 3 saatlik detaylı arama faaliyeti sonrasında Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma ekiplerince, 2 arkadaş ormanlık alanda bulundu. Sağlık durumları iyi olan Uyanık ve Çelik, ailelerinin yanına dönmek isterken yolu kaybedince kaybolduklarını söyledi.

‘UYANIK VE ÇELİK AİLELERİNE GEÇMİŞ OLSUN’

Doğal afetlerde, kazalarda ve kayıp vakalarında, profesyonel bir yaklaşım ile vatandaşlara en kısa sürede ulaşarak, emniyetli koşullara nakillerini yapmak adına ekiplerin 24 saat hazır olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde hem olası afet durumlarına hem de yaşanması muhtemel kayıp ve kaza olaylarına etkin müdahale etme amacıyla sürekli teyakkuz konumunda bulunan Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma ekiplerimiz, kısa sürede olay mahalline ulaşarak koordinasyonu sağlamış ve üzücü bir durum yaşanmadan kaybolan genç kardeşlerimizin bulunmasına öncülük etmişlerdir. Sinan ve Giray kardeşlerimiz ile Uyanık ve Çelik ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bir daha bu tarz olayların yaşanmamasını temenni ediyorum. Daha önce de kayıp ve kaza olaylarına başarıyla müdahale eden ekiplerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekleştirdikleri tatbikatlarla her an olaylara müdahale etmeye hazır konumda bulunan ekiplerimizle tüm vatandaşlarımıza hizmet için 7 günün 24 saati teyakkuzdayız” diye konuştu.

31.07.2018

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık