solyanreklam
sagreklam

Kardeş Şehir Herne’ye Anlamlı Ziyaret...

Beşiktaş Belediyesi, geçtiğimiz günlerde engelli vatandaşlar ve azınlıklar ile ilgili araş...

Kardeş Şehir Herne’ye Anlamlı Ziyaret...
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Herne Belediyesi’nin davetiyle Beşiktaş Belediyesi’nden yola çıkan dört kişilik heyet, engelli vatandaşlar ve azınlıklarla ilgili araştırma yapmak üzere kardeş şehrimiz Herne’yi ziyaret etti.

Belediyemizi temsilen Herne’ye giden Başkan Danışmanı Nurhan Palakoğlu, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Psikolog Onur Çetinkaya ve Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Ali Şahin, ziyaretleri sırasında Herne’de göç, eğitim, uyum, engelli hizmetleri ve diğer sosyal politika uygulamaları hakkında detaylı bilgi edinerek notlar aldı.

Heyetimiz ziyaret süresince Herne Mülteci Yurdu ve ASB Huzur Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan Adnan Mermertaş, Uyum Meclisi Başkanı ve Din İşleri Sorumlusu Muzaffer Oruç ile de toplantı yapan heyetimiz eğitim ve uygulamalarla ilgili bilgi edindi.

Herne Belediyesi Başkan Vekili ve meclis üyeleri ile de akşam yemeğinde bir araya gelen heyetimiz, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar üzerine de dostane bir sohbet gerçekleştirdi.

Son gün ise Herne ve Düsseldorf'ta Herne Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Özçelik eşliğinde şehir gezisi yapan heyetimiz, iki ülke arasında sosyal, kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi için bu ziyaretlerin önemine vurgu yaptı. Karşılıklı projeler ve çalışmalarla ilgili olarak temaslarda bulunan heyetimiz ziyaretin ardından İstanbul’a döndü.
 

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık