KARAKÖY MERASI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

KARAKÖY MERASI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

13 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen açılışa Yenişehir Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Başkanımız Süleyman ÇELİK burada yaptığı konuşmasında; Bölgemizin en büyük ovalarından birisi olan ilçemizde bitkisel üretimin yanı sıra hayvancılığın da yoğun olarak yapılması sebebiyle, Belediyemiz Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Karaköy Mahallesi Merası hayvan yetiştiricilerinin kullanımına açıldı.

“İlçemiz, kara ve hava ulaşımından, sanayiye, Otomotiv Test Merkezinden, Hızlı Tren Projesine, önemli atılımların ve gelişmelerin yaşandığı bir ilçe, Bursa’nın ve bölgemizin adeta gözdesi haline gelmiştir. Ancak, geldiğimiz ve başladığımız noktayı unutmadan, her şeyden evvel ilçemizin bir Tarım Şehri olduğunu biliyoruz. Ve bu değerlerimize sahip çıkıp daha da ileriye taşımak için Yenişehir Belediyesi olarak çok ciddi kalkınma hamleleri başlattık. Çiftçimize her konuda destek olabilmek amacıyla, pek çok belediyede yer almayan, Kırsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduk ve süratle çalışmalarımıza başladık.

Bugün de burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Mera Islahı Projemiz Türkiye’de bir ilktir. İlçe Belediyesi olarak ilk kez bizim Yenişehir Belediyesi böyle bir çalışmayı başlatmış ve hamdolsun ki başarıyla sonlandırmıştır.

Pilot proje olarak başladığımız ve bu yıl için 250 dekarlık arazide yem bitkisi yetiştirerek ıslah ettiğimiz projemiz, 100 dekarı Karaköy Mahallemizde, 150 dekarı ise merkez Gündoğan Mahallesindedir. Pilot projemizden başarılı sonuçlar almamız neticesinde ise Mera İl Komisyonuna, 7 farklı mahallemizde uygulanmak üzere, toplamda 700 dekarlık arazide daha mera ıslahı yapılması için projemizi sunduk. Çok şükür Mera İl Komisyonundan aldığımız olur ile bu yıl içinde bu projemizi de süratle hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projemiz de tamamlandığında yaklaşık 1000 dekarlık alanda mera ıslahını tamamlamış olacağız.

Yine mera ıslahı projemizin yanı sıra, buğdayda kalitenin arttırılması ve ekonomik değerini bulması açısından Toprak Mahsulleri Ofisi ile görüşmelerimizi tamamladık, bayram sonu itibariyle ilçemizde açılacak olan Toprak Mahsulleri Ofisinden hububat alımları yapılarak, sezona yetiştirmiş olacağız. Süne ile mücadele kapsamında, üreticimize, ilaç desteği sağlayarak, yeni bir pilot uygulamaya daha imza atmış olduk.

Sizler üretin, verimliliğin artması, kalitenin yükselmesi ve en önemlisi de refah seviyenizin yükselmesi için; bizler de projelerimizle, sizlerin önüne çıkan tüm engelleri birer birer kaldıralım, önünüzü açalım. Bu duygularla, projemizin uygulanmasında çok değerli katkıları bulunan başta Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze, teknik ekibe ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayırlı olsun” dedi.