solyanreklam
sagreklam

İnegöl'de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

İnegöl Belediyesi ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı. Yüzde 85 olan sosyal denge, yeni sözleşmeyle yüzde 100’e yükseldi.

İnegöl'de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı
  • 20 Aralık 2017, Çarşamba 14:29

İnegöl Belediyesi, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile Sosyal Denge Sözleşmesini (SDS) yeniledi. İnegöl Belediyesi ile memurlar ve sözleşmeli işçileri kapsayan sosyal denge sözleşmesi, 2016 yılında yüzde 80 olarak belirlenmişti. 2017 yılında yüzde 85’e yükseltilen sosyal denge, dün yenilenen sözleşmede ise yüzde 100 olarak belirlendi.

BAŞKANLIK MAKAMINDA İMZALANDI
Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreni Belediye Başkanı Alper Taban’ın makamında gerçekleştirildi. İmza töreninde; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ali Alan, Bem- Bir-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Atanur Balcı ve İşyeri Temsilcisi Ali Ziya Yılmaz hazır bulundu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Belediyemiz bünyesinde çalışan memurlarımızı ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesinin ilk görüşmeleri daha önce gerçekleştirilmişti. Bugün de sosyal denge sözleşmesini Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan, Başkan Yardımcısı Atanur Balcı ve İşçi Temsilcimiz Ali Ziya Yılmaz’ın katılımlarıyla imza altına alıyoruz. Yapılan bu sözleşme ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde, çalışanların ekonomik durumunu iyileştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini ve adaletli ücret dağılımını sağlayarak, iş barışını temin etmek ve bu sayede idarenin hizmet üretme kapasitesini güçlendirmek amaçlanmaktadır” dedi.

Başkan Taban, Belediye’de çalışan barışını sağlamanın verimliliğin daha da artmasını sağlayacağını kaydederek; “Bütün amacımız verimliliği arttırmak. Bu konuda hem sendika temsilcilerinin göstermiş olduğu olumlu tavır ve davranış hem de belediyede çalışan yetkili arkadaşın gayretleri ile memurlarımızı biraz daha rahatlatmış olacağız. Gelişim için ortak harekete ihtiyaç var. El ele verirsek güçlükleri aşar, iyi yerlere varırız. Bu noktada sendikal hakların memurlar açısından yerine getirilmesi için belediye olarak kanun ve mevzuatların verdiği çerçevede elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Son olarak bugün imza altına aldığımız Sosyal Denge Sözleşmesinin hem belediyemize hem de Bem-Bir-Sen ve çalışan memurlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı ise “Belediye Başkanımız Alper Taban’a kamu çalışanlarına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki yürüttüğümüz bu çalışmalarla İnegöl Belediyesi’nde çalışanlar açısından verimlilik ve birlik beraberlik daha da artacak. Başarılara başarılar eklenerek devam edecektir. Karşılıklı olarak imzaladığımız yeni sözleşmenin hem belediyemize hem de üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık