solyanreklam
sagreklam

'İncir Şöleni' Tüm Coşkusuyla Kutlandı

'İncir Şöleni' Tüm Coşkusuyla Kutlandı

'İncir Şöleni' Tüm Coşkusuyla Kutlandı
  • 12 Ağustos 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Göçük Mahalle Muhtarl'nn ibirliiyle düzenlenen ‘Göçük Mahallesi 3. ncir öleni’ cokuyla kutland. ölende sahne alan Türk Halk Müzii’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ve Ouz Ylmaz türkülerini tüm Göçüklüler için seslendirdi.

Göçük Mahallesi’nde gerçekleen programa Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanetttin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Baarr, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Tarsus lçe Jandarma Komutan Binba Burak Demirta, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, MHP Çamlyayla lçe Bakan Ali Rza Genç, Tarsus Ziraat Odas Bakan Ali Ergezer, Göçük Mahalle Muhtar Murat Ramazan Benli, meclis üyeleri ile çok sayda davetli katld.

Akam saatlerinde balayan ölen dolu dolu geçti. Göçük Mahallesi 3. ncir öleni’nde sahneye ilk olarak yöresel sanatçlardan Metin irinkaya çkt ve türkülerini Göçüklü hemerileri ile birlikte seslendirdi. Yöresel sanatç irinkaya’nn ardndan sahne alan Krgzl sanatçlar da köylülerden büyük ilgi gördü. Yöresel kyafetleri ve komuzlar ile parçalarn seslendiren sanatçlar Krgz Türkçesi ile arklarn söyledi.

Bakan Kocamaz: “Bizim insanmz çalkan”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz konumasnn banda,  Göçük Mahallesi 3. ncir Festivali’nde vatandalar ile bir araya gelmekten dolay duyduu mutluluu dile getirerek, “Bizim insanmz çalkan. Bizim insanmz üretiyor. Bizim insanmz ülkenin kalknmas için bir eyler yapmak, üretmek ve ülkeyi kalkndrmak için kendisini sorumlu addediyor. Ama ne yazk ki ürettiimiz ürünler maalesef çektiimiz emeklerin, aln terinin karln bulamyor. Bunun yllardr sknts içerisindeyiz. Ama bizim insanmz belki kazanamyor fakat bu ülke insann doyurmak için bu ülke insanna katk sunabilmek için gece gündüz demeden mücadele ediyor. Bu mücadeleyi gösteren bütün hemerilerimize huzurlarnzda teekkür ediyorum” dedi.

Bu tür etkinlikler ülkemizdeki bar ve kardelik duygularn gelitiriyor”

Bakan Kocamaz, bu tür etkinliklerin insanlar aras güzel balar kurulmasna vesile olduundan söz ederek, “Elbette üreteceiz ama bunu bayramn da hep birlikte yapacaz. Böyle bir etkinlikte sizlerle bizleri buluturan bata Göçük Köyü Muhtarmz olmak üzere, Tarsus Belediye Bakanmza ve Büyükehir Belediyesi çalanlarmza huzurlarnzda teekkür ediyorum. Tabi ki bu tür etkinlikler bizi bir araya getiriyor. Birlik ve beraberliimizi pekitiriyor ve gelecee emin admlarla yürümemizi salyor. Bu tür etkinlikler bölgeye, yaadmz yerlere aidiyet duygusu tamamz salyor. Birbirimizi daha yakndan tanmamz salyor. Ülkemizdeki ve ilimizdeki sevgi, hogörü, bar ve kardelik duygularn gelitiriyor” eklinde konutu.

ölende gördüü tablonun kendisini heyecanlandrdn belirten Bakan Kocamaz, “Bizim Mersin’de bar ve hogörüyü gelitirmeye ihtiyacmz var. Bizim Mersin’de birbirimize sahip çkmaya ihtiyacmz var. Bizim Mersin’de birbirimize hogörüyle yaklamaya ihtiyacmz var. Onun için bu tür etkinlikler gerekli ve biz de yerel yönetimler olarak gerek Tarsus Belediyesi, gerekse de Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek veriyoruz. Yaz aylar artk Mersin’de bir bayram mevsimi haline dönütü. Gece gündüz demeden bu bayramlar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

imek: “Festival sayesinde Göçük köyünün ismini bütün dünya duyuyor”

MHP Mersin Milletvekili Baki imek yapt konumada, “Ben öncelikle 3 yldr ncir Festivali’ni düzenlemek için büyük gayret gösteren, Tarsus’un ve Mersin’in her yerini kar kar gezen sayn muhtarmza teekkür ediyorum. Gerçekten göçük köyünde on binleri 3 yldr bir araya getiriyor ve Göçük köyünün ismini bütün dünyaya festival sayesinde duyuruyor. Emei geçen herkese çok teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

Can: “Hizmet ederken, ayrm yapmadan, Rabbimin rzasn kazanmak için var gücümüzle çalyoruz”

Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mersin Büyükehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin bugüne kadar yapm olduu ve bugünden sonra da hayata geçirecei hizmetlerden bahsederek “ehrimize hizmet ederken, ayrm yapmadan, ayrmadan, dini, dili, rk, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Rabbimin rzasn kazanmak için gündüz yorulmadan, gece uyumadan var gücümüzle çalyoruz. Çalmaya da devam edeceiz. Cenab- Allah’a binlerce ükürler olsun diyorum. Cenab- Allah ahsma doduum, büyüdüüm, yaadm ehrime hizmet etme imkan veriyor. Bu vesileyle binlerce ükürler olsun. Biz bütün köylerimize hizmet ederken Sayn Bakanmla birlikte var gücümüzle hizmet ediyoruz. Çünkü 1994 ylndan bu güne kadar sizler bizlerden duanz ve desteinizi esirgemediniz. Bizler bugün bu koltuklarda, bu makamlardaysak önce Rabbimin izniyle, ondan sonra da köylü vatandalarmz olarak sizlerin duasn ve desteini alarak buradayz. Allah hepinizden raz olsun” diye belirtti.

Göçük Mahalle Muhtar Murat Ramazan Benli ise ölenin amacnn yörenin ve yörede yetien ürünlerini tantlmas ile insanlar arasnda kültürel kaynamann salanmas olduunu belirterek, “Yöremiz ve bölgemiz tantmna katk sunduuna inandmz ölenimizin yaplmas için desteklerini ve katklarn esirgemeyen Mersinimizin ve Tarsusumuzun gece gündüz çalan ve her kesimin takdirini alan Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Bakanmz Sayn evket Can’a ahsm ve Göçük halk adna ükranlarm sunuyorum” dedi.

Konserler cokulu geçti

Göçük Mahallesi’nde düzenlenen ncir öleni’nin konser bölümünde Ouz Ylmaz ve Sevcan Orhan konser verdi. Türk Halk Müzii sanatçs Ouz Ylmaz birbirinden güzel türkülerini Göçük Mahalle sakinleri ile hep bir azdan söyledi. Ylmaz, ‘Gelmezsen Gelme’, ‘Vay Ben Öleydim’, ‘Fidayda’, ‘Kesik Çayr’, ‘Çekirge’ ve ‘Hayat Tespih Yapmm’ gibi türküler ile sevenleriyle cokulu bir gece geçirdi.

Gecenin sonunda sahne alan Türk Halk Müzii’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ise, ‘Arabm Fellahi’, ‘Bahçada Yeil Çnar’, ‘Çiçekten Harman Olmaz’, ‘Mihriban’, ‘Candan leri’, ‘Aynal Körük’ ve ‘Seni Seven Sevmesini Bilmemi’ gibi halk müziinin birbirinden güzel türkülerini okudu. Alann dolduran binlerce kii için türkülerini seslendiren ünü sanatç Sevcan Orhan, performansyla vatandalar coturdu.

Ayrca ölende En iyi ncir Yetitiricilerine ödülleri takdim edildi.  Birinci olan Salih Bolat, ikinci olan Veli Bozgaç ve üçüncü olan  Yusuf Kenan Aydn isimli üreticilere  plaketleri protokol üyeleri tarafndan verildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık