solyanreklam
sagreklam

III. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali Sona Erdi!

III. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali, 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beşiktaş’ta...

III. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali Sona Erdi!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali”nin üçüncüsü 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beşiktaş’ta gerçekleşti. Festivale yurt dışından yedi, Türkiye’den yedi olmak üzere 14 şair katıldı.

Bu yılki festival mekânları Abbasağa Parkı, Şairler Sofası Parkı, Akatlar Kültür Merkezi ve Levent’teki Galatasaraylılar Derneği oldu. Festivalin açılışı 11 Mayıs 2018 Cuma günü Abbasağa Parkı’nda yapıldı. Açılışa; festival yönetmeni Ataol Behramoğlu, yurt içinden ve yurt dışından gelen şairler katıldı. Festivalin 12 Mayıs Cumartesi günkü durağı ise Şairler Sofası Parkı oldu. III. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali, 13 Mayıs 2018 Pazar günü Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış etkinliğiyle sona erdi.

Yurt İçi ve Yurt Dışından 14 Şair
Yaşar Miraç, Deniz Durukan, İhsan Tevfik, Metin Kaygalak, Mehmet Altun, Selahattin Yolgiden, Mehmet Said Aydın festivale bu yıl Türkiye’den katılan şairlerdi… Yurt dışından gelen konuklar ise şöyleydi: Ion Deaconescu (Romanya), Rati Saxena (Hindistan), Laura Garavaglia (İtalya), Christopher Okemwa (Kenya), Jeton Kelmendi (Kosova), Dmytro Chystiak (Ukrayna), Mina Gligoric (Sırbistan).

Tevfik Fikret Anısına…
Festivalde bu yıl Tevfik Fikret’in anısını yaşatmak için de bir etkinlik düzenlendi. Tevfik Fikret’in şiirlerini ilk kez Romence’ye çeviren Prof. Dr. Ion Deaconescu, Prof. Dr. Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Kemal Özmen’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, 11 Mayıs 2018 Cuma günü Galatasaraylılar Derneği’nde gerçekleşti.

Festival Kitabı
Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılan şairlerin öz geçmişleri ve şiirlerinden oluşan çift dilli (İngilizce-Türkçe) bir festival kitabı hazırlandı. Kitabın editörlüğünü Pelin Batu ve Onur Behramoğlu üstlendi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık