solyanreklam
sagreklam

İBB'DEN 'HATTAT HASAN ÇELEBİ'YE SAYGI GECESİ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ESKADER, Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi için ‘Saygı Gecesi’ düzenliyor.

İBB'DEN 'HATTAT HASAN ÇELEBİ'YE SAYGI GECESİ'
  • 13 Şubat 2019, Çarşamba 9:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ESKADER, Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi için  ‘Saygı Gecesi’ düzenliyor.

Hat sanatının yaşayan büyük ustalarından Hattat Hasan Çelebi için ‘Saygı Gecesi’ düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen program  bu akşam saat 19.00’da İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ÜSTAT ÇELEBİ’NİN HAYATINI ANLATAN BELGESEL YAYINLANACAK
Bu özel gecede Hattat Hasan Çelebi, sevenleri ve talebeleri ile buluşacak. Programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Uğur Derman, sunuculuğunu Cengizhan Orakçı yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Bizim medeniyetimiz Hattat Hasan Çelebi Hocamızın engin gönlündeki birikimdir. O’na baktığımızda sadece Hat sanatını değil, bütün medeniyeti görürüz” ifadeleriyle tanımladığı, “Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi” kapsamında; Çelebi’nin hayatını anlatan belgesel gösterimi ve panel gerçekleştirilecek, Hasan Çelebi'nin dostları ve talebeleri Çelebi’yi anlatacak. Panelde; Prof. Dr. İlyas Çelebi, Oturum Başkanlığı yapacak. Prof. Dr. Mustafa Ağırman, öğrencileri Doç. Dr. Hilal Kazan ve Ferhat Kurlu, Hasan Çelebi’nin hayatını, kişiliğini eserlerini anlatacak.

Saygı gecesi, Hattat Hasan Çelebi’nin konuşması ile sona erecek.

Hattat Hasan Çelebi - Hayatı

Son devrin en önemli hattatlarından olan Hasan Çelebi 1937'de Erzurum'da doğdu. Muhtelif camilerde İmam Hatiplik vazifesinde bulundu.

1964'ten itibaren Hattat Halim Özyazıcı, Hattat Hamit Aytaç ve Hattat Kemal Batanay'dan Hat meşk etti. 1975'te Hamit Bey'den Sülüs ve Nesih, 1981'de de Kemal Bey'den Ta'lik ve Rik'a yazılarında icazet aldı.

1981'de İslam Konferansı Teşkilatı'nın yazılarını yazmak için Cidde'de, 1983'de de Mescid-i Nebî'nin yazılarının restorasyonu için Medine'de görevlendirildi.

1982'de ilk kişisel sergisini İstanbul'daki İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nde (IRCICA) açtı. Pek çok yurtiçi ve yurt dışı sergilere iştirak etti.

1976'dan bu yana sürdürdüğü Hat derslerine devam etmekle beraber yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere toplam 52 talebesine icazet verdi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık