İBB ÇOCUK MECLİSİ BU DEFA MEHMET AKİF ERSOY'U ANMAK İÇİN TOPLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında dualarla andı ve İstiklal Şairimiz için özel bir program düzenledi.

İBB ÇOCUK MECLİSİ BU DEFA MEHMET AKİF ERSOY'U ANMAK İÇİN TOPLANDI
  • 30 Aralık 2018, Pazar 14:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İBB Çocuk Meclisi Üyeleri vefatının 82. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu ve dualar etti. Ayrıca Çocuk Meclisi Üyeleri Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde anma programı düzenledi. Anma etkinliğine 1000’e yakın Çocuk Meclisi Üyesi ve aileleri katıldı.

Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşen program İstiklal Marşımızın coşkulu okunuşuyla başladı. Çocuk Meclisi Üyesi Muhammed Emin Çakır’ın Mehmet Akif Ersoy’a ait Bülbül ve Bir Gece şiirlerini okuduğu “dinleti” bölümüyle devam eden program, “Ben Mehmet Akif Ersoy” isimli tek kişilik oyunun gösterimiyle sona erdi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının canlandırıldığı tek kişilik oyunun ardından salonda Çocuk Meclisi Üyeleri tarafından dev Türk bayrağı açıldı. Salondaki programın akabinde kabir ziyaretine geçildi.

MEHMET AKİF’İN MEZARI BAŞINDA KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Çocukların ilgiyle takip ettiği gösterinin ardından merhum şairimizin Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri ziyaret edildi. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrinde Çocuk Meclisi Üyeleri Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Kabir başındaki anma programı, İBB Çocuk Meclisi üyelerinin Mehmet Akif’in kabrine çiçek bırakmalarının ardından sona erdi.