solyanreklam
sagreklam

Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapmaları için ilçede faaliyet gösteren 64 ekmek fırını ile unlu mamul üreten işyerine yönelik denetim gerçekleştirdi. İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyerleri denetimden geçti. 8 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 64 işyerini denetimden geçirdi. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 7 işyeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı. 64 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ06-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan denetimlerde; Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 8 farklı ekipten oluşan personel mevcut işyerlerini tek tek kontrol etti. 64 işyeri denetimden geçerken, işyeri sahiplerine mevzuat gereği uyulması gerekenler hakkında ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı. DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLARDenetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, çalışanlarının temizliği, iş yerinin hijyenik olup olmadığı, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı, emeklerin gramajları, fırınlarda yakılan yakıtlar ile fiyat tarifeleri hususlarına bakıldı. 7 İŞYERİNE YASAL İŞLEM YAPILDIYapılan denetimlerde; iş yeri açma ve çalışma belgesi olmadan çalışan, eksik gramajlı ekmek üreten ve temizlik kurallarına uymayan 7 işyerine yasal işlem yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi. EKSİK GRAMAJLI EKMEKLER HUZUREVİNE GÖNDERİLDİİnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçemizde yaşayan vatandaşların gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edeceği de belirtildi. Ayrıca denetimler sırasında tespit edilen eksik gramajlı ekmekler de ekiplerin müsaadesiyle Huzurevine gönderildi.

Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 15:07

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapmaları için ilçede faaliyet gösteren 64 ekmek fırını ile unlu mamul üreten işyerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyerleri denetimden geçti. 8 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 64 işyerini denetimden geçirdi. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 7 işyeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

64 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
06-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan denetimlerde; Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 8 farklı ekipten oluşan personel mevcut işyerlerini tek tek kontrol etti. 64 işyeri denetimden geçerken, işyeri sahiplerine mevzuat gereği uyulması gerekenler hakkında ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, çalışanlarının temizliği, iş yerinin hijyenik olup olmadığı, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı, emeklerin gramajları, fırınlarda yakılan yakıtlar ile fiyat tarifeleri hususlarına bakıldı.

7 İŞYERİNE YASAL İŞLEM YAPILDI
Yapılan denetimlerde; iş yeri açma ve çalışma belgesi olmadan çalışan, eksik gramajlı ekmek üreten ve temizlik kurallarına uymayan 7 işyerine yasal işlem yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

EKSİK GRAMAJLI EKMEKLER HUZUREVİNE GÖNDERİLDİ
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçemizde yaşayan vatandaşların gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edeceği de belirtildi. Ayrıca denetimler sırasında tespit edilen eksik gramajlı ekmekler de ekiplerin müsaadesiyle Huzurevine gönderildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık