Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Baraj Gölü kıyısında kent halkının kebap keyfini  ailecek yaşayabileceği piknik alanı kazandırıyor.

 

Kebabın başkenti  Adana’ya mangal park

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kebabın başkenti Adana’ya Mangal Park kazandırmak için kolları sıvadı. Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki arazide peyzaj düzenlemelerinin tamamlanmasıyla Adanalılar, eşsiz manzara eşliğinde aileleriyle birlikte piknik yapıp, kebap ziyafeti çekmenin keyfini yaşayacak.

GÖL VE ŞEHİR MANZARASINA HAKİM

Adana’nın daha yeşil bir kent olması için tüm imkanları seferber eden ve 4 yıllık hizmet döneminde 1 milyon 687 bin metrekare yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Baraj Gölü’nün kuzeyinde Menekşe Köyü civarındaki 16 dönüm alanda Mangal Park Projesi’ni uygulamaya koydu. Hemşehrilerinin ortak kullanım alanı olan Adnan Menderes Sahil Yolu’nu işgallerden arındırıp, peyzaj sanatlarıyla bezeyerek, görkemli bir tablo ortaya çıkaran Başkan Hüseyin Sözlü, kebabın başkentinde Adanalıların mangal keyfini gönüllerince yaşaması için Mangal Park’ı kazandırmak için harekete geçti.

MANGAL PARK’TA NELER YAPILIYOR?

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, hazırlanan proje doğrultusunda belirlenen alanlara barbeküler, çeşmeler, kameriyeler, tuvaletler, büfeler, piknik masalarının imalatına başladı. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, engellilerin yararlanacağı yollar, çocuk oyun parkları ve oyun grupları ile otoparkların bulunacağı Mangal Park’ta gölgesi fazla olan yetişmiş ağaçların dikilmesine, çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmalarına hız verildi. Mangal Park’ın vatandaşların akşam saatlerinde de piknik yapmalarına imkan verecek güçlü ışıklandırma sistemleriyle donatılacağı belirtildi.