GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI, MUDANYA’DAKİ TÜM MAHALLELERE KONULUYOR

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI, MUDANYA’DAKİ  TÜM MAHALLELERE KONULUYOR
  • 12 Haziran 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından geri dönüşüm projesi kapsamında başlatılan çalışmalar başarılı şekilde sürdürülüyor. Geri dönüşebilir cam ambalaj atıklarının toplanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Mudanya genelindeki cam ambalaj atıkların toplanarak geri dönüşümünün sağlaması amacıyla, ilçenin tüm mahallelerine geri dönüşüm kumbaraları konulmaya devam ediyor. Mudanya Belediyesi, Anadolu Cam ve AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. işbirliğiyle başlatılan cam ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanması amacıyla gerçekleştirilen geri dönüşüm projesi başarıyla sürdürülüyor. Projenin uygulama aşamasındaki çalışmaları yürüten AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bayrak, Mudanya’daki sokaklara ve sitelerin bahçelerine, toplu yaşam alanlarına, esnafların çoğunluk olduğu bölgelere tek tek cam ambalaj atıkları için geri dönüşüm kumbarası koyduklarını, Mudanyalıların cam atıklarını bu kumbaralara bırakmaları konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “Mudanyalı hemşehrilerimize söz verdiğimiz tüm projeleri tek tek gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Mudanya yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm projesi sayesinde, hem Mudanyamızın ekonomisine katkı sağlanacak, hem ambalaj atıkları geri kazanılmış olacak, hem de çöp depolama alanlarının ömrü uzatılmış olacak. Mudanyalı hemşehrilerimizin geri dönüşebilen cam ambalaj atıklarını, mahalle, sokak, site ve toplu yaşam alanlarına koyduğumuz kumbaralara atmaları konusunda duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz. Daha yaşanabilir ve daha temiz bir Mudanya için el ele verelim” diye konuştu.