solyanreklam
sagreklam

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI ÇEKMEKÖY'...

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI ÇEKMEKÖY'...

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI ÇEKMEKÖY'...
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Çekmeköy Belediyesi Porejesi “Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA” İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenecek 89 proje arasına girdi

 

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yönetim Kurulu tarafından 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında İSTKA’ya yapılan proje başvurularından 89 adedi başarılı bulundu ve bu projelerin desteklenmesi kararlaştırıldı. Desteklenmesine karar verilen projelerden biri de çocuklar ve gençler mali destek programı kapsamında Çekmeköy Belediyesince hazırlanan “Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA” isimli proje oldu.

 

Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA Projesinin amacı; 2014-2023 İstanbul Bölge Planı’nın hedeflediği küresel ekonomide söz sahibi, yüksek katma değer üreten, yenilikçi ve yaratıcı İstanbul ekonomisi buna uygun yetkinlik ve kabiliyetlere sahip, farkındalığı ve özgüveni yüksek çocuklar ve gençlerin yetiştirilmesidir. Bu doğrultuda Çekmeköy ilçesinde 10-17 (ortaokul-lise öğrencileri) yaş grubundaki çocukların bilimsel ve teknolojik eğitim ve uygulama hizmetlerine erişimleri artırılarak, yenilikçilik ve yaratıcılık yeteneklerinin geliştirilmesi sağlamaktır. Projeyle; çocukların, gerçekleştirilecek eğitim ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yeteneklerini keşfetme, üretici düşünme, hayal gücünü kullanma, bilimsel düşünme ve problem çözme, kolektif çalışma becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanacaktır. Böylelikle öne çıkan başarılı çocuklar için ileri seviyede proje geliştirme, girişimde bulunma ve akredite yarışmalarına katılım fırsatları oluşturularak kariyer gelişimlerini desteklemektir.

 

Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA projesi ile özellikle dezavantajlı, kent merkezine uzak olmasından dolayı yoksunluk yaşayan çocuklar “öğrenen, düşünen, sorgulayan, üreten ve kendini gerçekleştiren” bireyler olarak toplumda yerlerini almış olacak ve ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına daha fazla katkı sunacak.

 



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık