solyanreklam
sagreklam

Gazilerin şan ve şeref günü

Mustafakemalpaşa'da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü için Heykel Meydanı'nda yapılan törene; Mustafa M

Gazilerin şan ve şeref günü
  • 21 Eylül 2018, Cuma 0:00

Mustafakemalpaşa’da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü için Heykel Meydanı’nda yapılan törene;

Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

‘Vatan, şehit ve gazilerle bayraklaştı’

 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının ebediyen unutulmayacağını söyledi.

Hazar; “ Tarihi boyunca hür yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Yüzlerce yıl üç kıtada zaferden zaferlere atlamıştır. Ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore ve Kıbrıs’ta vatan, millet ve bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaştan yüzünün akıyla çıkmıştır. Tüm gazilerimiz, dün olduğu gibi bugünde bu topraklara kimsenin yan bakmasına müsaade etmeyecektir ” dedi.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ise 19 Eylül tarihinin, bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü sağlayan gaziler için şan ve şeref günü olduğunu belirtti.

Yüzbaşı Böberci; “ Şehitlik ve gazilik, Peygamber Ocağı olarak bilinen Türk Ordusu için en büyük motivasyon kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu unvanı tüm gaziler adına almıştır. Milletimizi hedef alan her türlü terör, tüm güvenlik güçlerimizin omuz omuza vermesiyle yok edilecektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

‘Gaziler milletimizin hafızasında’

 

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törenin ardından belediye tarafından gaziler ve aileleri onuruna Öğretmenevi'nde geleneksel vefa yemeği düzenledi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gazilerin bu toprakları vatan yapan özel insanlar olduğunu söyledi.

Başkan Kurtulan; “ Gazilerimizin döktüğü kanlar, akıttığı terler milletimizin hafızasında yerini almıştır. Gazilik ve şehadetin anlamını gelecek nesillere öğretmekle yükümlüyüz. Yapılacak tüm faaliyetlerde dün olduğu gibi bugünde gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Kaymakam Mustafa Masatlı ise bu coğrafyada yaşamanın bir nedeni ve bir bedelinin olduğunu belirterek; “Bizler, birlik ve dayanışma içerisinde hareket ettiğimiz zaman hiçbir şeyden korkmamıza gerek yok. Tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık