solyanreklam
sagreklam

Esenler Prototip Atölyesi'ne kavuştu.

Esenler Belediyesi, ilçedeki insan kaynağının ortaya çıkartılması, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve girişimci işletmelerin alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte Prototip Atölyesi açtı. Atölyede, gençlere son teknoloji ürünü makinelerle eğitim veriliyor.

Esenler Prototip Atölyesi'ne kavuştu.
  • 16 Aralık 2017, Cumartesi 11:05

Esenler Belediyesi, ilçedeki insan kaynağının ortaya çıkartılması, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve girişimci işletmelerin alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte Prototip Atölyesi açtı. Atölyede, gençlere son teknoloji ürünü makinelerle eğitim veriliyor.

 

Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM) ile işçi ve işvereni buluşturan Esenler Belediyesi, yeni bir projeyle istihdama destek olmaya devam ediyor. İlçedeki insan kaynağının ortaya çıkartılması, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve girişimci işletmelerin alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte “Girişimcilik Ekosistemindeki Aktörlerin Yaratıcı İşbirliğinin Geliştirilmesi Ve Atölye Alt Yapısıyla Güçlendirilmesi” projesini hayata geçirildi.

 

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje kapsamında Esenler'deki atölyelerde veya üretim faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışmış veya çalışmakta olan lise mezunu gençler için Prototip Atölyesi açıldı.

 

MODA DEĞİL İHTİYAÇ

 

Prototip Atölyesi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Konuklara prototip atölyesi ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Birtan Kavanoz, sözlerine projeye destek veren Esenler Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'na teşekkür ederek başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 400 metrekarelik bir atölye kurduklarını belirten Kavanoz, "Proje kapsamında 6 grup oluşturduk. 30 saati teorik, 110 saati de uygulama olmak üzere toplam 660 saat eğitim vereceğiz. Gençlerimize son teknoloji ürünü makineleri yakından tanıma ve çalışma prensiplerini öğrenme imkanı sağladık. Son zamanlarda üniversitelerimizde yaygınlaşmaya başlayan prototip atölyeleri, moda değil bir ihtiyaçtır" diye konuştu.  

 

İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Sorumlusu Özlem Mailoğlu da, gençlerin prototip atölyesinde hayal güçlerini ortaya koyarak ülkedeki nitelikli işgücüne ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi.

 

GENÇLİK DİNAMİZM, ENERJİ VE GELECEK DEMEK

 

Tanıtım toplantısında son olarak Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat söz aldı. Esenler'in çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Polat, "İlçe nüfusumuzun yüzde 61'i 0-34 yaş arası ve öğrenci sayımız yaklaşık 100 bin. Gençlik aynı zamanda dinamizm demek, enerji demek, gelecek demek. Esenler Belediyesi olarak işgücünün nitelikli hale gelmesi için yoğun bir çalışma içindeyiz. 7 yıldır hizmet veren Esenler Kariyer Merkezimiz ile bugüne kadar 26 bini aşkın istihdam yaptık. Yürüttüğümüz çalışmalar ile insanımızın kapı kapı dolaşmadan iş sahibi olmasını ve işgücümüzün nitelikli hale gelmesini amaçlıyoruz" dedi.  

 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

 

Prototip Atölyesi'nde gençlere ve üniversite öğrencilerine; Makine (CNC, Torna, Freze), 3D Yazıcı ve Solidworks'e uygulama eğitimleri veriliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ücretsiz olarak verilen teorik ve uygulamalı eğitimler ile teknik bilgiler, uygulamaya dökülüyor. Teknopark-TTO bünyesindeki Prototip Atölyesi'ndeki eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nden sertifika alacaklar.     


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık