solyanreklam
sagreklam

Engelliler, sepet örerek ekonomik kazanç elde edecek

Engelliler, sepet örerek ekonomik kazanç elde edecek

Engelliler, sepet örerek ekonomik kazanç elde edecek
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 17:36

Engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler üreterek hayata geçiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, açtığı sepet örücülüğü kursuyla, hem yok olmayla karşı karşıya kalan mesleği canlandıracak hem de engellilerin ekonomik kazanç elde etmelerini sağlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK), kapsamında engellilere yönelik yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden olan sepet örücülüğü kursu açtı. Engellilerin sosyal yaşama katılımları ile birlikte istihdama katkılarının da amaçlandığı sepet örücülüğü kursundan işitme ve ortopedik 8 engelli ile Çocuk Destek Merkezi’nden  (ÇODEM) 4 öğrenci olmak üzere toplam 12 kişi faydalanıyor. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar hafta içi her gün 11:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleşiyor. 21 iş günü şeklinde devam edecek olan sepet örücülüğü kursunda engelli kursiyerler ve ÇODEM öğrencileri günlük 35 TL ücret almaya hak kazanacak. İŞKUR tarafından günlük ücretlendirme dışında kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortaları da yatırılacak.

A’dan Z’ye sepet örücülüğünü öğrenecekler

Doğa dostu ve insan sağlığına zararı olmayan sepet örücülüğü kursunda kursiyerlerin eğitim süresi boyunca ürettikleri ürünler daha sonra E-Ticaret üzerinden satışa sunulacak. Geçmişte ihtiyaç, günümüzde daha çok aksesuar amaçlı üretilen sepet örücülüğü kursu sayesinde mesleğin devamı sağlanmış olacak. Yaklaşık 21 iş günü şeklinde sürecek olan kursta engelliler ve ÇODEM öğrencileri sepet örücülüğünü A’dan Z’ye öğrenecek. Kurs sonunda işitme ve ortopedik engelliler ile ÇODEM öğrencilerine kursu başarıyla tamamladıklarına dair Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek.

DİSMEK’ten 476 kişi faydalandı

Kentte istihdama katkı sağlamak ve çeşitli iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2018 yılı içinde DİSMEK kapsamında açtığı kurslardan toplam 476 kişi faydalandı.

Toplam 163 kişinin İŞKUR bünyesinde ücret karşılığında kabul edileceği DİSMEK kurslarında yeni eğitim dönemi 15 Eylül itibariyle başlayacak. Eğitimlerden faydalanmak isteyenler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı DİSMEK öğrenci işlerine başvuruda bulunabilir.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık