solyanreklam
sagreklam

Dünya’da ilk ve tek olacak proje Mudanya’dan

Dünya’da ilk ve tek olacak proje Mudanya’dan

Dünya’da ilk ve tek olacak proje Mudanya’dan
  • 16 Aralık 2014, Salı 0:00

Dünya’da ilk ve tek olacak proje Mudanya’dan

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Atatürk Siluetli Orman Projesi” için Mirzaoba Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Mudanya Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi planladığı “Atatürk Siluetli Orman Projesi” için Mirzaoba Mahallesi’nin Dağharman mevkiinde incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirmeyi düşündükleri projenin Türkiye ve Dünya’da tek olacağını söyledi.
Projenin kendi mahallelerinde yapılmasının kendilerini çok mutlu edeceğini belirten Mahalle Muhtarı Hakkı Aksoy ise, “Proje öncelikle mahallemizin tanınır hale gelmesini sağlayacak. İnsanları ve turistleri buraya çekerek mahallemizin ekonomik anlamda kalkınmasına da öncü olacaktır” dedi.
MUDANYA’YI DÜNYA’YA TANITACAĞIZ
Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı, Metin Şen ile Fen İşleri Müdürü Adnan Sağlam, Park Bahçeler Müdür Vekili Okan Belen ve Mirzaoba Mahalle Muhtarı Hakkı Aksoy ile inceleme çalışmaları yapan Türkyılmaz, “Mahallemizde 178 dönüm arazimiz mevcut durumdadır. Uygun yer için arayışlarımız devam ediyor. Gerçekleşecek proje ile Mudanya’yı aynı zamanda Dünya’ya tanıtacağız” diye konuştu.
MADENCİLERİMİZ DE ORMANDA YAŞAYACAK
Belirlenen arazi üzerine tespit edilen ve yetişebilen ağaçların dikim çalışmalarının başlayacağını belirten Türkyılmaz, “Atatürk Orman projemiz içerisinde, Soma Ormanı da olacak, Ermenek Ormanı da olacak. Barış Ormanı da olacak. Tepeden bakılınca Atatürk silueti oluşturacak orman için farklı çeşitlerde gerektiği kadar ağaç dikmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan oluşacak ormanın içerisinde bisiklet yolları, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş yolları gibi birçok tesisinde olacağının altını çizen Türkyılmaz, “Bu büyük proje için elimizi taşın altına koyuyoruz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor. Tespit çalışmalarımız ilgili müdürlüklerimizle kısa sürede tamamlanacak” diye belirtti.    
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık