Diyarbakır'da Başkan Atilla, Demokrasi Nöbeti’ne katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, binlerce vatandaşla birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Demokrasi Nöbeti tuttu.

Diyarbakır'da Başkan Atilla, Demokrasi Nöbeti’ne katıldı
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 7:14

Diyarbakır’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Nöbeti tutuldu. 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda tutulan Demokrasi Nöbeti’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Ak Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mülki erkan, şehit yakınları, gaziler ile binlerce vatandaş katıldı.

Demokrasi Nöbeti ilk olarak 15 Temmuz Gazilerinden Polis Memuru Hasan Yakup Yapık, o gece yaşananları anlattı. Daha sonra Ulucami İmam Hatiplerinden Hidayet Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından dua edildi. Ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Atilla vatandaşları dinledi

Demokrasi Nöbeti’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gören Başkan Atilla, vatandaşların sorunlarını dinledi, belediyeden taleplerini sordu.

Akşam saat 20.00’de başlayan ve 00: 13'de sala okunmasıyla biten Demokrasi Nöbeti’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe ile ilgili konuşması iki büyük dev ekrandan izlendi. Demokrasi Nöbeti’nde dinletilen ‘15 Temmuz Marşı’ ve  ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkılarına binlerce vatandaş eşlik etti.