solyanreklam
sagreklam

Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığını Büyükşehir İle Öğrendi

Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığını Büyükşehir İle Öğrendi

Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığını Büyükşehir İle Öğrendi
  • 24 Kasım 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanl ekipleri tarafndan ‘Az ve Di Sal Haftas’ dolaysyla ortaokul düzeyindeki örencilere farkndalk eitimi verildi ve yaklak 500 örenciye di macunu ile di frças hediye edildi.

Az ve Di Sal Haftas’nda örencilerin bilinçlenmesi salanrken, dilerini neden ve nasl frçalamalar gerektii anlatld. Örencilere doru di frçalama yönetiminin ne olduu gösterildi.

Toroslar lçesi Vali Sabahattin Çakmakolu Ortaokulu’nda gerçekletirilen eitimde, Mersin Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanl Di Hekimi Serhat Ilak tarafndan 5, 6, 7 ve 8. snf örencilerine az ve di sal konusunda eitim verildi.

Di çürükleri Büyükehir ile önlenecek

Di macunu ve di frças hediye edilen ortaokul düzeyindeki örencilere, di hekimliinin meslek tanm yapld ve doru meslek seçiminin nasl yaplmas gerektii ile di hekimliinin nasl bir meslek olduu konular anlatld. Örencilere meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken noktalar aktarlrken, bir di hekiminde bulunmas gereken özellikler, kimlerin di hekimi olabilecei ve meslek seçimlerinin baary nasl etkilediinden söz edildi.

Di çürüklerinin önemli salk problemlerine neden olabileceinden bahseden Di Hekimi Ilak, herkesin düzenli olarak günde iki defa dilerini frçalamalar ve di ipi kullanarak di çürüklerinin önlenebileceine dikkat çekti. Az ve diin konuma, yeme ve içmede olan öneminden, di çürüklerine neden olan etkenlerden ve ylda en az bir defa da di hekimine gidilmesinin gerektiinden bahseden Di Hekimi Ilak, dite problem olumadan doktora kontrole gitmenin önemine vurgu yapt.

Son olarak Di Hekimi Ilak, sigarann da aza ve die neden olan zararlarn ve az saln nasl olumsuz yönde etkilediini anlatarak, ar tatl tüketiminden kaçnlarak, sert kabuklu yiyeceklerin dilerle krlmamas gerektiini dile getirdi.

“Dilerimize nasl bakm yapmamz gerektiini örendik”

Büyükehir Belediyesi tarafndan verilen eitimlerin kendisi ve arkadalar için oldukça bilgilendirici olduunu söyleyen 8. snf örencisi Zeynep Sla Çnar, “Di hekimlii, hemirelik meslei, az ve di sal ile ilgili bilgiler örendim.  Ben normalde de di salma dikkat ediyorum ama bundan sonra daha çok dikkat edeceim. Bu eitim sayesinde çok faydal bilgiler örendik.  Di hekimi ya da hemire olmak isteyen arkadalarmza yol gösterici bir eitim oldu. Zaten snav sistemi deitii için birçok örencinin kafas kark. O yüzden bu eitimler bana da, arkadalarmza da çok yardmc oldu. Eitimler için Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür ediyorum” dedi.

Vali Sabahattin Çakmakolu Ortaokulu 5. snf örencisi Sühede Ulucan, “Bu eitimlerle dilerimizin sal için neler yapmamz gerektiini ve dilerimizin önemini örendik. Di frças ve macunu da dattlar. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür ederim, herkesi mutlu etti” eklinde konutu.

5. snf örencisi Ece Limon ise “Bugün di hekimimizden dilerimizi nasl frçalayacamz, nasl bakm yapmamz gerektiini örendik. Bilmediim eyleri örendim. Hem bunun için hem de eitim sonras bize di frças ve macunu da dattklar için çok mutluyum. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür ederim” ifadelerini kulland.

Ayrca Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanl’na bal Hemire Mehtap imek de hemirelik meslei hakknda çocuklar bilgilendirdi. Verilen eitimin ardndan örenciler merak ettikleri sorular Di Hekimi Ilak ve Hemire imek’e yöneltti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık