solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Göz Sağlığı Taraması Devam Ediyor

Büyükşehir'in Göz Sağlığı Taraması Devam Ediyor

Büyükşehir'in Göz Sağlığı Taraması Devam Ediyor
  • 06 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Gezici Göz Sal Tarama Arac ile salk hizmetini Mersinli vatandalarn ayana götürmeye devam ediyor. Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanl tarafndan yaklak 2 yl önce faaliyete geçirilen Gezici Göz Sal Tarama Arac ile bugüne kadar 8 bin 647 kiiye salk hizmeti verildi.

Mersin Büyükehir Belediyesi salk alannda verilen hizmetleri hz kesmeden devam ettiriyor. Bu kapsamda 2016 yl Mart aynda hayata geçirilen gezici salk araçlar ile ulalmas en zor bölgelere kadar salk hizmeti götürülüyor. Gezici salk tarama hizmeti ile Anamur’dan Tarsus’a kadar 13 ilçenin tamamnda, toplam8 bin 647 vatandaa ulaan Büyükehir Belediyesi, gezici göz sal tarama araçlaryla Mersin’in her bucana ifa datyor. Ücra bölgelerde ve özellikle ulamn zor olduu noktalarda salk hizmeti sunmaya devam eden Büyükehir Belediyesi, bu hizmetiyle vatandalardan da takdir topluyor.

Tam donanml gezici salk tarama araçlar ile verilen hizmetler sayesinde krsal bölgelerde yaayan ve bata dezavantajl gruplar olmak üzere özellikle yal, yatalak ve engelli vatandalara düzenli olarak göz sal hizmeti sunularak, vatandalarn yaam kalitesi arttrlmaya çallyor.

Büyükehir Belediyesi tarafndan son olarak Gülnar lçesi’nde göz doktoru bulunmamas nedeniyle, Gülnar Milli Eitim Müdürlüü’nün talebi üzerine Gülnar ilçesinde bulunan 100. Yl lk ve Ortaokulu, Alanboaz lk ve Ortaokulu, Zeyne lk ve Ortaokulu ile Kuskan lk ve Ortaokulu olmak üzere 4 okulda gezici göz sal tarama hizmeti verildi.

 “Doktorun okulumuza gelmesi çok daha iyi oldu”

Kuskan Ortaokulu Müdürü Muazzez Kara da “Çocuklarmzn böyle imkânlar olmuyor maalesef. O yüzden böyle bir hizmetin çocuklarmzn ayaklarna gelmesi bizim için çok faydal. Çok teekkür ediyoruz. Bugün burada ilkokul ile birlikte yaklak 300 örencimizin göz taramas yapld. Gayet de baarl bir ekilde bitirildi. Okulumuza daha önceden böyle bir hizmet gelmemiti. Çocuklarmz böyle kapsaml bir tarama yaamamt. Onlar için de güzel bir deiiklik oldu. Gözlerinde bir sknt varsa onlar örenmi olduk. Biz öretmenler olarak belki baz eyleri görebiliyoruz, bazen fark edip yönlendirebiliyoruz ama baz ailelerin de durumu olmaynca doktora götüremiyorlard. Ama doktorun okulumuza gelmesi çok daha iyi oldu bizler için. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a bu hizmetlerinden dolay teekkür ediyoruz ve bu tür çalmalarn devamn diliyoruz. Biz okullar olarak bu tür çalmalar seviyoruz” dedi.  

Kuskan Ortaokulu 8. snf örencisi Merve Hatice Uçtu ise “Bizim bir göz kusurumuz falan varsa bu tarama sayesinde farkna varabileceiz. Bizler köyde yaadmz için doktora gitmemiz zor oluyor ama buraya gelmesi çok iyi oldu. Mersin Büyükehir Belediye bakanmza çok teekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar salklar adna önlem alabilmeleri için bu hizmetten memnun kaldklarn, daha önce okullarna böyle bir hizmetin gelmediini belirterek Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ilettiler.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık