solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir’den Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı

Büyükşehir’den Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı

Büyükşehir’den Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nde ‘ Sal ve Güvenlii Toplants’ yapld.

Mersin Büyükehir Belediyesi daire bakanlar ve ube müdürlerinin katld toplantda,  Kültür Sanat Bilim Ulatrma Ticaret ve Sanayi A.. bünyesine geçen personellere i sal ve güvenlii çalmalarnn tantm ve i sal bilincinin oluturulmasyla ilgili konular deerlendirildi.

Kongre ve Sergi Saray Çok Amaçl Salon’da düzenlenen toplantya Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Genel Sekreter Yardmclar Hasan Gökbel, Hasan Gubarolu, Mustafa Kemal Çokakolu, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Danman Ülkü Çatakl ile daire bakanlar, müdürler ve i sal güvenlii uzmanlar katld.

Türkiye’de ölümlü i kazalar sveç’ten 8.3 kat daha fazla

Toplantda, Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Sanat Bilim Ulatrma Ticaret ve Sanayi A. yeri Hekimi Cengiz Ylmaz tarafndan bir sunum gerçekletirildi.

Sunumda, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin i sal ve güvenlii konusundaki misyonunun i kazas ve meslek hastal olaslklarn en düük seviyede tutmak, i sal ve güvenlii hizmetlerini uluslararas standartlarda gelitirmek olduu vurguland. Vizyonlarnn ise i sal ve güvenliinde ulusal ve uluslararas yönetim sistemleri oluturarak i kazalar ve meslek hastalklarnn önlenmesini salamak olduu aktarld.

sal ve güvenliinin ne olduunun konuulduu toplantda, i sal ve güvenlii çalmalarnn amacnn çalanlar korumak, üretim ve iletme güvenliini salamak olduu aktarld. yeri Hekimi Ylmaz tarafndan gerçekletirilen sunumda ayn zamanda, i sal ve güvenliinin ne olduu, neden önemli olduu, i sal ve güvenliinde hukuki ve cezai sorumluluklar anlatlrken, Türkiye ve dünyadaki i kazas verileri açkland. Türkiye’de ölümlü i kazalarnn sveç’ten 8.3 kat daha fazla olduu anlatld. Sunum sonunda, tehlikeli durum ve davranlarn ortadan kaldrld zaman i kazalarnn önlenmi olacan anlatt.

Toplant sonunda ayrca, Mersin Büyükehir Belediyesi Daire Bakanlklarnn yapt çalmalar, her daire bakanlnn i sal ve güvenlii uzman tarafndan tek tek anlatld. Yaanm kaza örnekleri anlatlrken, tehlikeli davrann önüne geçilmesi ve çalanlarn bilinçlendirilmesi gerektii vurguland. Tehlikeli durum ile tehlikeli davrann bir araya gelmezse kazalarn önlenebilir olduu dile getirilirken, kiisel koruyucu donanmlarn da ne olduu ifade edildi.

Son olarak i sal ve güvenlii uzmanlar tarafndan hazrlanan Sal ver Güvenlii Saha Tespit Raporlar sunuldu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık