solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen ve bindikleri şişme botun alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden kişilere yönelik 'Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze aracı tahsis edilmediğine ilişkin' haberler asılsızdır.

Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

30 Temmuz 2018

BASIN AÇIKLAMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

BURSA - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen ve bindikleri şişme botun alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden kişilere yönelik ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze aracı tahsis edilmediğine ilişkin’ haberler asılsızdır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘yakın bölgelere kara yoluyla-uzak bölgelere ise uçakla’ ücretsiz olarak gerçekleştirdiği cenaze hizmetleri, tüm vatandaşlarımız için geçerlidir. Balıkesir’deki olayın ardından cenazelerden 4’ü Bursa’ya getirilmiş ve Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise dün gece saatleri itibariyle cenazelerin nakli için gerekli tüm bilgileri cenaze sahiplerine iletmiş, cenazelerin naklinin uçakla gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Aynı saatlerde cenazelerin uçakla Amasya ve Sinop’a nakledilmesi için de Adli Tıp Kurumu’na araç göndermiştir. Ancak Cenaze sahipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘tüm vatandaşlara olduğu gibi’ kendilerine de sağladığı bu imkandan yararlanmamış, cenazelerin naklini kişisel olarak gerçekleştirmişlerdir.

Sosyal medyada kimliği belli olmayan ve olayı manipüle etmeye yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI  

Tarih: 30.07.2018 | Okunma sayısı:240


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık