solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramına Hazır

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramına Hazır

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramına Hazır
  • 12 Haziran 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Ramazan Bayram öncesi Mersinlilerin huzurlu ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacyla çalmalarna hz verdi. Ramazan Bayram hazrlklar kapsamnda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin görevli ekipleri 24 saat boyunca ilerinin banda olacak.

Ramazan Bayram boyunca ücretsiz ulam

Mersin genelinde hizmet an genileten Büyükehir Belediyesi Ramazan ay boyunca ek seferlerini devam ettirecek. l genelinde verilecek toplu tama hizmetleri Ramazan Bayram’nn 1, 2 ve 3. günü ücretsiz olarak gerçekletirilecek. Ayrca Büyükehir Belediyesi tarafndan mezarlk ziyaretleri için de ücretsiz servis arac hizmeti, bayram tatili boyunca saat ba düzenlenecek seferlerle vatandalarn hizmetinde olacak.

Zabta, Ramazan’da da görev banda

Büyükehir Belediyesi Zabta Dairesi Bakanl ekipleri tarafndan Ramazan Bayram öncesinde ve bayram süresince gerekli tedbirler alnd. Bu çerçevede halkn sal, huzuru ve güvenlii için 24 saat görev banda olacak olan zabta ekipleri, Ramazan Bayram’nda da kesintisiz hizmet ile vatandan istek ve taleplerine karlk verecek.

Mersin Büyükehir Belediyesi Zabta Dairesi Bakanl ekipleri Ramazan Bayram tatili boyunca vatandalarn huzur ve refah için 24 saat esasna göre görev yapacaklar. Mersin merkez ve ilçelerdeki mezarlklarda seyyar satc, dilenci ve sahte Kuran okuyan kiilere kar bayram boyunca görevli olan ekipler, ayn zamanda vatandalarn ziyaretleri esnasnda kolaylk salayabilecek tedbir ve önlemleri de alacaklar.

Mersin merkez ile ilçelerdeki hallerde ve otogarlarda ilave tedbirler alarak vatandalarn seyahatlerinde gerekli kolaylklar salayan Zabta Dairesi Bakanlna bal Trafik Denetleme ube Müdürlüü Ekipleri de bayram boyunca vatandalarn huzurlu bir ekilde yolculuk yapmalar için gerekli tedbirleri edinecekler.

Çar Merkezi Mersinlilerin Hizmetinde

7/ 24 görevi banda olan Çar Merkezi çalanlar Ramazan Bayram boyunca da Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükehir Belediyesi’nden istek ve talepte bulunanlar, tespit edilen olumsuzluklar hakknda ikâyette bulunmak isteyenler bayram süresince 444 2 153 numaral telefonu arayarak istek, talep ve ikâyetlerini iletebilecekler. Vatandatan alnan bildirimler ile ilgili daire bakanlklar da olumsuzluklarn giderilmesi için göreve hazr olacak.

tfaiye ekipleri bayramda da vatandalarn yannda

Bayram süresince oluabilecek trafik kazalar, arama-kurtarma operasyonlar ve yangn gibi afetlere kar, tfaiye Daire Bakanl da görev banda olacak. Türlü afet ve tehlikeye kar gerekli eitim ve donanma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram süresince vatandan en zor zamannda yanlarnda olmay sürdürecek.

Mezarlklarda bayram hazrl

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri Mersin merkez ve ilçelerde bulunan mezarlklarda Ramazan Bayram hazrlklarn hummal bir ekilde sürdürürken, vatandalarn mezarlk ziyaretlerini Ramazan Bayram’na en yakr ekilde yapabilmelerini salamak amacyla çalmalarna hz kesmeden devam ediyor.

Mezarlklardaki yabani otlarn biçilmesi ve aaçlarn budama ilemlerini de periyodik aralklarla sürdüren ekipler, Bayram için özellikle daha estetik bir görüntü için çiçek ekimlerini de devam ettiriyor. Ramazan Bayram’nda mezarlk ziyaretlerine gelen vatandalara Mezarlklar ube Müdürlüü tarafndan datlmak üzere mevsimlik çiçek temini yaplrken, vatandalarn kaybettikleri yaknlarnn mezarlarna dikmeleri amacyla 5 merkez mezarlkta ve 13 ilçede mezarlklarda 120.000 adet çiçek datm yaplacak.

Camiler bayram sabahna hazrlanyor

1523 camii, Kuran kursu, cem evi gibi ibadethanelerde de vatandalarn salkl ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapabilmeleri için yl boyu kesintisiz boyunca devam ettirilen ibadethane temizlikleri Ramazan Bayram için devam eden hazrlklarda da hz kesmeden devam ediyor. Rutin olarak devam ettirilen camii temizlikleri bayram dolaysyla gül suyu ve dezenfektan kullanlarak daha da detayl bir biçimde temizleniyor.

Tarsus Hayvan Park Ramazan’da ziyaretçilerini bekliyor

 Hayvan parknn yeni misafirleri lemurlar ile Ramazan Bayram’n karlamaya hazrlanan Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park, ayn zamanda bünyesine kazandrd yeni hayvan türleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık