solyanreklam
sagreklam

Bursa fuarlarıyla da anılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği, kozmetik sektöründeki kentin ilk ve tek fuarı olan ‘BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) renkli görüntülerle başladı.

Bursa fuarlarıyla da anılacak
  • 09 Şubat 2018, Cuma 10:31

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın Türkiye’nin 7 kongre merkezinden birine sahip olduğunu ve Merinos AKKM’nin yeni vizyonu kapsamında 2018’de fuarlara ağırlık verileceğini vurguladı.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği, kozmetik sektöründeki kentin ilk ve tek fuarı olan ‘BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) renkli görüntülerle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın Türkiye’nin 7 kongre merkezinden birine sahip olduğunu ve Merinos AKKM’nin yeni vizyonunda 2018’de fuarlara ağırlık verileceğini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, Bursa Kuaförler Odası ve Bursa Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası destekleriyle Merinos AKKM ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 11 Şubat’a kadar devam edecek olan fuarın açılışına Bursa protokolünden ve şehir dışından önemli isimler katıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenen kozmetik sektöründeki Bursa’nın ilk ve tek fuarı BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı, Merinos AKKM’de renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BESOB Başkanı Arif Tak, BTB Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, Bursa Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan ve sektör temsilcileri, doktorlar, fuara katılan firmaların temsilcileri ve akademisyenler de açılışa katıldı.

“Fuarlar güçlü ekonominin göstergesidir”

Göreve geldikleri günden bu yana Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin 2018 vizyonunu ortaya koyduklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa 4. büyük şehir ve 2. büyük ihracat şehri. Bursa, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna şahitlik etmiş, Osmanlı’nın ilk başkenti olmuş şehirdir. Aynı zamanda Bursa’mız tarih, kültür, tarım, termal, turizm ve gastronomi şehri. Bu özelliklerini öne çıkaran, fuarcılık anlamında daha güzel ve farklı organizasyonlar planlayan bir Merinos AKKM vizyonu ortaya koyduk. Türkiye’nin 7 kongre merkezinden birine sahip olan Bursa, 2018’den itibaren yeni güzelliklere ev sahipliği yapacaktır. Bunun ilkini Network Fuarcılık ile birlikte icra ediyoruz. Fuarlar güçlü ekonominin göstergesidir. Hareketliliğin ana kaynağıdır. Bursa, konumu itibariyle daha iyi yerleri hak ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir lokasyonunun tam ortasında, ulaşımda ciddi alternatifleri olan bir konumda bulunuyor” diye konuştu.

Merinos AKKM’de 2017’de 1074 organizasyonun yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bir önceki yıla göre yüzde 18 artış sağlandı. Niceliğin yanında niteliği de artırıyoruz. 2018’de fuarlara ağırlık veriyoruz ve destekliyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bizler de bir arada olmaya devam etmeliyiz. Birlikte hedefe odaklanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

“Kozmetik, katma değeri yüksek bir sektör”

Fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise “Fuarlar sadece ürünlerin değil; bilginin, ekonominin, akılların ve teknolojilerin de buluştuğu yerlerdir. Güzellik ve estetik anlayışı da insanlığın en eski tarihinden bu yana süregelen ve önemsenen bir konu olmuştur. Ülkeler ne kadar krizde ve zorda olursa olsun bu sektörün öneminde ve ekonomisinde gerileme olmuyor. Bu önemli ve ciddi bir konudur. Katma değeri de yüksektir. Dolayısıyla bizler de çok önemsiyoruz. Ancak hassas bir konu ve yanlış uygulamalar da olmaması için bu işi ciddiyetle yapmalıyız” açıklamasını yaptı.

Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker de “Kent dinamiklerinin Bursa’nın fuar kenti olmasındaki arzusu, Merinos AKKM’nin amacına uygun olarak kullanılması görüşü uzun yıllardır kamuoyunun gündemindeydi. 18 yıldır fuarcılık işinde deneyimli firmalardan birisi olan Burkon ile bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak almayı kendimize görev bildik ve kurduğumuz Network Fuarcılık firmasıyla çalışmalarımızı sürdürmeye başladık. Bugün 2018 yılı boyunca Merinos AKKM ile birlikte düzenlemeyi planladığımız fuarların ilkini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bursa Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener de Bursa’nın fuarcılık anlamında öne çıktığını ve BTSO’nun Bursa’daki bu fuarları desteklediğini söyledi. Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ise insanoğlunun yaşadığı sürece güzellik bakım konusunun önemini yitirmeyeceğini ifade etti. BESOB Başkanı Arif Tak da Bursa’nın, fuarcılık anlamında mesafe aldığını vurguladı.

‘Çocuk gelinlere hayır’ temalı defile

Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuarda, stantlar tek tek gezildi ve fuar kapsamında gerçekleştirilen ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ temalı defile izlendi. Ayrıca Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda Profesyonel Makyaj Uzmanı ve Eğitmeni Livza Uyar, makyaj yapma tekniklerini uygulamalı anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık