solyanreklam
sagreklam

Bozbey’den Beşevler’e meydan müjdesi

Başkan Burada karavanını bu hafta Beşevler Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2018 yılında bölgeye nitelikli bir meydan kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Bozbey’den Beşevler’e meydan müjdesi
  • 30 Ocak 2018, Salı 10:03

Bozbey, Nilüfer’in ikinci Olgun Gençlik Merkezi’ni de Beşevler’de hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her hafta cuma günleri olduğu gibi bu hafta da makamını Nilüfer’in bir mahallesine taşıdı. Başkan Burada karavanı ile Nilüfer’in, nüfusu en yoğun mahallelerinden biri olan Beşevler Mahallesi’ne giden Bozbey, yoğun bir ziyaret ve görüşme trafiği yaşadı.

 

Başkan Bozbey, Beşevler Mahallesi’ndeki ziyaretlerine Nilüfer Belediyesi’nin Tek Tip Taksi Durağı Projesi kapsamında yenilenen Kültür Merkez Taksi Durağı’nı ziyaret ederek başladı. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Öztürk ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer’in eşlik ettiği Başkan Bozbey’i, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu ile birlikte taksici esnafı karşıladı. Yenilenen durakta taksicilerle sohbet eden Başkan Bozbey, Nilüfer’de bir çok taksi durağını yenilediklerini ve halktan da bu konuda olumlu dönüşler aldıklarını belirti. Bozbey, “Beşevler Mahallemiz’de, Türkiye’de örnek olacak taksi duraklarından bir tanesini hayata geçirdik. Herkese hayırlı olsun. Taksiciler aynı zamanda mahallenin karakolu gibidir. Vatandaşa hizmet ederken mahalleyi de kötü niyetli insanlardan korurlar. Ben, bütün taksici esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Bozbey, Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer’i de muhtarlık binasında ziyaret etti.

 

BÜYÜKŞEHİR’E ASFALT TALEBİ

 

Bozbey daha sonra Başkan Burada karavanına geçerek görüşmelerine Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer ile başladı. Bozbey, muhtar Yılmazer’den mahallenin sorunları ile ilgili bilgi aldı ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yılmazer’in uzun yıllardır mahalleye hizmet ettiğini belirten Bozbey, “Muhtarımızın da tecrübeleri ile birlikte mahallemiz, gerçekten son derece önemli bir mesafe kat etti. Eksiklerimiz elbette var. Özellikle yeni inşaatların yapılması ile birlikte bazı yollarda sıkıntılar oluştu. Kendi sorumluluk alanlarımızdaki yolları yapıyoruz ama Büyükşehir Belediyesi’ne ait ana yollarla ilgili sıkıntı var. Özellikle Bilginler Caddesi ve Beşevler Caddesi’nde asfaltın tamamen yenilenmesi talebi var. Beşevler Caddesi’nin her iki şeridinin de mutlaka tekrar asfaltlanması gerekiyor” diye konuştu. Mahalledeki bütün sorunları muhtar ile birlikte çözmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Bozbey, “Amacımız, Nilüfer ilçesinin kuruluşundan bu yana var olan Beşevler Mahallesi’nde halkın gülümsemesini sağlamak. Bunu da hep beraber gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BEŞEVLER’E İKİ YENİ PROJE

 

Başkan Bozbey, Beşevler Mahallesi ziyaretinde bölge için önemli olacak iki yeni projenin de müjdesini verdi. Beşevler Mahallesi’ne bir meydan kazandıracaklarını açıklayan Başkan Bozbey, projenin çalışmalarına 2018 yılı içinde başlayacaklarını belirtti. Başkan Bozbey, yeni proje ile ilgili şöyle konuştu: “Bu yıl çalışmalarına başlayacağımız Beşevler Meydan Projesi bu bölgedeki 5 mahalleye hizmet edecek. Bu projenin başlaması ile birlikte mahallenin önemi daha da artacak. Sosyal, kültürel ve sportif alanlarla birlikte ticari alanların da yer alacağı meydan projesi burada bir çok soruna çözüm getirecek ve ihtiyacı karşılayacak. Bu nedenle bu proje bizi heyecanlandırıyor” dedi. Beşevler Mahallesi’nde yaklaşık 25 bin metrekare alanda projelendirilen meydan hakkında detayları açıklayan Başkan Bozbey, “Nilüfer’e yakışır bir meydan projesini hayata geçireceğiz. Sosyal, kültürel ve spor alanlarının bir arada olduğu nitelikli bir proje olacak. Meydanda, kütüphane, kültürel bir tesis ve gençlik merkezi ile spor alanı yer alacak” dedi.

 

İKİNCİ OLGUN GENÇLİK MERKEZİ

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Altınşehir Mahallesi’nde hizmete açılan ve büyük ilgi gören Olgun Gençlik Merkezi’nin ikincisini, Beşevler Mahallesi’nde hayata geçireceklerini de açıkladı. Bozbey, “Yumurta Tepe olarak adlandırdığımız bölgemizde Olgun Gençlik Merkezi yapmayı planlıyoruz. Belirli bir yaş grubunun buluşma noktası haline gelecek, üyelerin kaliteli vakit geçireceği bir sosyal proje olacak” dedi.

 

PAZAR ALANLARI İÇİN ORTAK PROTOKOL İMZALANDI

 

Gün boyu mahallede temaslarını sürdüren Başkan Bozbey’in karavanında, Nilüfer Belediyesi, Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası ve Bursa Seyyar Pazarcılar Odası arasında önemli bir protokole de imza atıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu ile Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu’nun imzaladığı protokolle pazar alanlarında ortak çalışmalar yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık