solyanreklam
sagreklam

Boğaçayı cıvıl cıvıl

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bataklıktan bir yaşam alanına dönüştürdüğü Boğaçayı, kartpostalları süsleyen görünümüyle Antalya’nın yeni çekim merkezi oldu.

Boğaçayı cıvıl cıvıl
  • 05 Şubat 2019, Salı 10:05

Hafta sonu doldu taştı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bataklıktan muhteşem bir yaşam alanına dönüştürdüğü Boğaçayı, kartpostalları süsleyen görünümüyle Antalya’nın yeni çekim merkezi oldu. Antalyalılar hafta sonu Boğaçayı’na akın ederek, keyfini çıkardı.  

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in vizyon projeleri arasında yer alan Boğaçayı muhteşem bir rekreasyon çalışması ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Antalya’nın yeni yaşam alanı hafta sonu on binlerce vatandaşı ağırladı. Boğaçayı’na akın eden Antalyalılar, yürüyüş yolları, yemyeşil peyzajı, spor ve oyun alanları, balık tutma alanlarını doldurarak, güneşli havanın keyfini yaşadı. Çocukların parklarda ve kuru su havuzunda oynarken, gençler spor alanlarında basket oynadı. Kimi Antalyalı balık tutarken, kimi Boğaçayı’nın muhteşem manzarasında öz çekim yaptı. Seyir terasları doldu taştı. 
Çekim merkezi oldu 
Dünya kenti Antalya’ya çok yakışan proje büyük beğeni topladı.  Işıl ışıl aydınlatması ile Boğaçayı, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel oldu. Antalya’ya yakışır hale getirilen Boğaçayı, kentin marka değerine değer katacak ve turizm cazibesini de artıracak bir çekim merkezi haline geldi. Boğaçayı, Antalyalılardan tam not aldı. 
İnanılmaz, muhteşem değişim
Boğaçayı projesinin Antalya’ya kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yasemin Atalay: “Buranın eski halini çok iyi biliyorum. Çok kötü bir haldeydi. Şu an inanılmaz ve muhteşem olmuş. Kızımla otobüse atlayıp, geldik. Çok teşekkür ederiz yapanlara, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Antalya bu değişimleri hak ediyor” dedi.
Konyaaltına yakışır bir park olmuş
Fatma Yalçın ise, “Önceden burası çok kötü bir bataklık halindeydi. 1 yıldır bu tarafta oturuyoruz. Gelip geçerken acaba nasıl olacak diye bakıyorduk. Yani böyle bir değişim beklemiyordum işin açıkçası. Sonra kız kardeşim hafta içi gelmiş ‘abla ne olur gidelim çok güzel olmuş’ dedi. Ben de çocukları aldım geldim. Gerçekten çok güzel, Konyaaltı’na yakışır bir park olmuş” ifadesini kullandı.
İçimizi açtı
Pazar günü ailesiyle birlikte Boğaçayı’na gelen Burhan Bertan ise izlenimlerini şöyle anlattı: “10 numara bir proje olmuş. Maşallah diyorum. Gerçekten bayıldık. Kendimi çok ayrıcalıklı hissettim. İçimizi açtı. Müthiş süper bir yer. Ağaçlandırma, peyzaj, çocuk oyun alanları tam anlamıyla efsane olmuş. Taşkın önleme projesi anlamında da çok isabetli olmuş. Geçen ki fırtınadan önce buranın yapılması büyük bir felaketi önleme açısından da etken oldu. Emeği geçenlerin eline sağlık.” 
Yaşam alanı oldu
Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıl ışıl aydınlatması ve yeni görüntüsüyle Boğaçayı, Antalya’nın yeni yaşam alanına dönüştü. Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı’nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam 1200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi’ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 600 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçayı çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. 
2300 yeni ağaç
Çocuk oyun alanları, basket sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet düzenlendi. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık