solyanreklam
sagreklam

Bitlis'in ilk çocuk meclisi kuruldu

Bitlis Belediyesi, Bitlis'te yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla, çocuk meclisini kurdu.

Bitlis'in ilk çocuk meclisi kuruldu
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 23:15

Bitlis Belediyesi, Bitlis'te yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla, çocuk meclisini kurdu. 8-17 yaş bir araya gelen çocuklar ilk etapta 50 kişilik meclis yönetimini kurdu.

Bitlis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: söz konusu meclisin çocuklar için hem bir şehir yönetimi hem de demokrasi deneyimi yaşayacakları bir laboratuvar olacağını ifade ettiler.

Çocuklar Eğitim müfredatlarındaki yönetim şekilleriyle ilgili teorik bilgilerini mecliste deneyimlediklerini, "Çocuklarımız buraya seçilerek geliyor ve eşit temsiliyet adına kent merkezindeki bütün okullarda birer öğrenci seçiliyor. Bu demokrasiyi öğrenme bakımından önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Başkan adayı oluyor, seçime giriyor, komisyonlarda rol alıyorlar.Aynı zamanda bu deneyim çocuklarımızın özgüvenini artırıp sosyaleşmesinide sağlayacak bir platform olacaktır." Ifadelerine yer verildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık