Bilge Kral’ın Silah Arkadaşından Dündar’a Ziyaret

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anılan, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in yakın dostu ve silah arkadaşı Prof. Dr. Hilmo Neimarlija, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından ağırlandı.

Bilge Kral’ın Silah Arkadaşından Dündar’a Ziyaret
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 16:56

Vefatının 14. yılında düzenlenen anma etkinliğinde, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç ile anılarını paylaşmak için Bursa’ya gelen Prof. Dr. Hilmo Neimarlija, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti. Yakın dostu  İzzetbegoviç’i anma etkinliğine davet edip makamında ağırlayan Başkan Dündar’a, kendisine bu fırsatı verdiği için teşekkür eden Prof. Neimarlija, “Benim bu Bursa’ya ikinci gelişim. İlki 44 yıl önce, öğrencilik yıllarımdaydı. O günden bugüne, Türkiye gibi Bursa da çok büyümüş ve gelişmiş. Türkiye, bugün dünyanın en modern ve güçlü ülkelerinden biri. Tüm dünya bunu kabul ediyor” dedi. Bursa’nın, tarihi çarşıları, doğal güzellikleri ve modern mimarisi ile büyüleyici bir şehir olduğunu söyleyen Neimarlija, “Bursa sokaklarında dolaşırken bir meydanda, Saraybosna’daki Osmanlı mimarisinin simge ve anıtsal eserlerinden biri olan 'Sarajevo Kardeşlik Çeşmesi'ni gördüm. Birebir aynısıydı. Çok duygulandım, gözlerimden yaş aktı. O an anladım ki, bu kardeşlik sonsuza dek yaşayacak” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Sarajevo, bizim kardeş belediyemiz. Karşılıklı olarak sürekli birbirimizi ziyarete deriz. Dolayısıyla Bosna’dan birileri geldiği zaman biz kardeşimiz gelmiş gibi seviniriz” dedi. Saraybosna Stari Grad Belediyesi ile çok güçlü dostluk bağları olduğunu, karşılıklı pek çok ekonomik, sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Dündar, “Nisan ayı Bursa’nın fetih ayıdır. Osmangazi Belediyesi olarak bizler Nisan ayı boyunca pek çok etkinlik gerçekleştiririz. Kardeş belediyemiz olan Stari Grad Belediye Başkan ve yöneticileri, her yıl bu etkinliklerimize katılır. Bizler de onların düzenlediği Ayvaz Dede etkinliklerine katılırız. Baş Çarşı meydanını Stari Grad Belediyesi ile birlikte yeniledik. Bunların dışında da birçok projeyi birlikte gerçekleştirdik. Bosna, Sarajevo bizim kıymetlimiz” dedi.