solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş’ta “15 Temmuz” Anma Programı…

Beşiktaş Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programı haz...

Beşiktaş’ta “15 Temmuz” Anma Programı…
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

15 Temmuz Şehitlerinin Anısına…

Beşiktaş Belediyesi’nin 15 Temmuz şehitleri anısına Ortaköy’de yaptıracağı ve üzerinde 249 şehidin isimlerinin yer alacağı “15 Temmuz Demokrasi Anıtı”nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Beşiktaş Ortabayır Sokak'ta inşa edilecek olan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş'ın mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıtın temelini atan Başkan Hazinedar; "Anıtın, yüksekliği bir tarafta İstanbul Fethi'nin tarihi olan 1453 yılına atıf olacak şekilde 14 metre 53 santimetre, diğer tarafta ise Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tarihi olan 1923'e atıf olacak şekilde 19 metre 23 santimetre olarak yapılacak" dedi.



Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 249 şehidimize Allah'tan rahmet diledi. 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı yapılan hain saldırının gayri milli ve dışarıdan olduğunun bilinmesinin zorunluluğuna dikkat çeken Hazinedar, "Hep birlikte el ele vererek devletimizi ele geçirmeye, diz çöktürmeye çalışan FETÖ terör örgütüne ve herkese karşı mücadele etmek zorundayız. Bu nedenle Beşiktaş'ta, bu demokrasi destanını unutturmamak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hâkim olan bu noktada eşsiz bir anıt yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Açılışının önümüzdeki 29 Ekim'de yapılacağı bilgisi paylaşan Başkan Hazinedar, inşa edilecek 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın fiziki özellikleriyle ilgili şunları söyledi: "Heykel formunun altındaki mermer kaidenin üç yüzünde 15 Temmuz şehitlerinin adları yer alacak. Anıtın, yüksekliği bir tarafta İstanbul Fethi'nin tarihi olan 1453 yılına atıf olacak şekilde 14 metre 53 santimetre, diğer tarafta ise Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tarihi olan 1923'e atıf olacak şekilde 19 metre 23 santimetre olarak yapılacak. Heykelde bulunacak olan iki el, insanoğlunun topraktan gökyüzüne yükselen uhrevi yolculuğunu bizlere hatırlatacak."

Başkan Hazinedar’ın kurdeleyi kesmesinin ardından kaidesinin konulacağı yere anıtın temeli atıldı.

Anma programı kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlikte ise Beşiktaş Levent Spor Tesisleri'nde efsane futbolcuların katıldığı bir futbol müsabakası düzenlendi.



Beşiktaş Belediyesi ve Ortaköy Spor Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe, aralarında Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Ogün Temizkanoğlu ve Turhan Sofuoğlu gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcular katıldı. Müsabakanın hakemliğini ise eski hakem Ahmet Çakar yaptı. Anma etkinliğine; Başkan Hazinedar, 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'in ailesi, CHP ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık